Κινηματογραφος

Χρυσές Σφαίρες 2023: «Έλβις» και «Άβαταρ» συγκρούονται στη μεγάλη βραδιά

Ποιες ταινίες είναι φαβορί

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας
© Christopher Polk/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

Χρυσές Σφαίρες 2023: Η επιστροφή των βραβείων, οι ταινίες - φαβορί και οι υποψηφιότητες στις κατηγορίες

Οι Χρυσές Σφαίρες 2023 επιστρέφουν. Η 80η τελετή απονομής θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.1) και αρκετές είναι οι ταινίες - φαβορί, αλλά και εκείνες - όπως θα δούμε και παρακάτω- που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες υποψηφιότητες. 

Ο θεσμός επιστρέφει μετά από τα σκάνδαλα που τον σημάδεψαν. Σύμφωνα με το Reuters, οι μεγαλύτεροι αστέρες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου υποστηρίζουν τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που αναμένεται να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί είναι ο Μπραντ Πιτ, η Μάργκοτ Ρόμπι και η Βαϊόλα Ντέιβις, οι σκηνοθέτες Τζέιμς Κάμερον και Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο πρωταγωνιστής του «Elvis» Όστιν Μπάτλερ, φαβορί για τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το NBC. Ο «Elvis» είναι υποψήφιος για την κορυφαία δραματική ταινία κόντρα στο «The Way of Water». Το «The Banshees of Inisherin», το οποίο έχει περισσότερες υποψηφιότητες από οποιαδήποτε άλλη ταινία, φαίνεται ότι θα κερδίσει στην κατηγορία καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ. Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, το «Abbott Elementary» συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες και θεωρείται φαβορί για την καλύτερη κωμωδία. Ο κωμικός Jerrod Carmichael θα είναι ο οικοδεσπότης της τρίωρης τελετής, ενώ ο Eddie Murphy θα λάβει τιμητική διάκριση. Ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino και ο ηθοποιός Jamie Lee Curtis περιλαμβάνονται επίσης στους παρουσιαστές.

Ο ηθοποιός Sean Penn θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα προβληθεί στην τελετή. 

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι υποψήφιες ταινίες - Τα φαβορί

Το «Avatar: the Way of Water» έχει 2 υποψηφιότητες, για καλύτερη ταινία στην κατηγορία δράμα και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Τζέιμς Κάμερον. 

AVATAR: THE WAY OF WATER - Official Trailer

Η βιογραφία του «Έλβις» είναι υποψήφια για βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, πρώτης ανδρικής ερμηνείας για τον Όστιν Μπάτλερ και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Μπαζ Λούρμαν. 

ELVIS | Official Trailer 2

Το «The Fabelmans» κέρδισε υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Μισέλ Γουίλιαμς, Καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, σεναρίου και μουσικής. 

The Fabelmans

Το «Tar» έχει υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα, πρώτης γυναικείας ερμηνείας για την Κέιτ Μπλάνσετ και σεναρίου.

TAR - trailer (greek subs)

Το «Top Gun: Maverick» με υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία δράμα και καλύτερου τραγουδιού ερμηνευμένο από τη Lady Gaga.

TOP GUN: MAVERICK - trailer (greek subs)

Η νέα ταινία του δημιουργού του La La Land, «Βαβυλώνα» κερδίζει 5 υποψηφιότητες ως καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για τη Μαργκό Ρόμπι, Καλύτερου ηθοποιού για τον Ντιέγκο Κάλβα, καλύτερου δεύτερου ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και καλύτερης μουσικής. 

Babylon /  Βαβυλώνα - (Uncensored) Επίσημο Τρέιλερ

«Tα πνεύματα του Ινίσεριν» με 8 υποψηφιότητες. Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Κόλιν Φάρελ, Καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για τους Μπρένταν Γκλίσον και Μπάρι Κίογκουν, καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Κέρυ Κόντον, καλύτερης σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Μάρτιν Μακ Ντόνα και καλύτερης μουσικής. 

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΙΣΕΡΙΝ (The Banshees of Inisherin) – Official Trailer

6 υποψηφιότητες για το «Τα Πάντα Όλα» με αυτό της καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ, της Μισέλ Γιό για πρώτη γυναικεία ερμηνεία, της Τζέιμυ Λι Κέρτις σε δεύτερο γυναικείο ρόλο, του Κε Χούι Κουάν για δεύτερο ανδρικό ρόλο και του σκηνοθετικού διδύμου Ντάνιελ Κουαν και Σέινερτ σε σκηνοθεσία και σενάριο. 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (Everything Everywhere All at Once) - trailer (greek subs)

Δύο υποψηφιότητες και για τα γυρισμένα στην Ελλάδα «Glass Onion: Στα Μαχαίρια» και «Το Τρίγωνο της Θλίψης». Εκτός από υποψηφιότητα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, η πρώτη είναι υποψήφια και για καλύτερη ανδρική ερμηνεία για τον Ντάνιελ Κρεγκ και η δεύτερη για τη Ντόλυ Ντε Λεόν στη δεύτερη γυναικεία ερμηνεία. 

Glass Onion: Στα Μαχαίρια | Επίσημο τρέιλερ | Netflix
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ (Triangle of Sadness) – Official Trailer

Με πληροφορίες από Reuters και ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη »»» Χρυσές Σφαίρες 2023: Όλες οι υποψηφιότητες για τα βραβεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ