Κινηματογραφος

To πρώτο τρέιλερ του «Oppenheimer» με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oppenheimer: Πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι
© Tulip Entertainment

«Oppenheimer»: Τρέιλερ από τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστεί στο «Oppenheimer» που αφορά στη ζωή του Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του ανθρώπου που δημιούργησε την ατομική βόμβα, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά το teaser της ταινίας, κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας, όπου ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού «Peaky Blinders», έρχεται αντιμέτωπος με το δέος και την αγωνία της κατασκευής μιας ατομικής βόμβας, καθώς γνωρίζει πως η ανθρωπότητα δεν έχει ιδέα με τι πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη εξαιτίας του.

Σημειώνεται ότι ο βρετανός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν έχει συνεργαστεί με τον Κίλιαν Μέρφι, τον Τόμι Σέλμπι του «Peaky Blinders», σε τέσσερις ταινίες συνολικά – στα δύο φιλμ Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης», στο «Inception» και στο «Δουνκέρκη» ιστορία που επίσης εκτυλίσσεται την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που χάρισε στον Νόλαν υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
  
Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» (Κάι Μπερντ & Μάρτιν Τζ. Σέργουιν) που αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας. Σύμφωνα με το Νόλαν ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ήταν αρκετός για να γίνει η αναπαράσταση της δοκιμής «Τρίνιτι», όπου εξερράγη η πρώτη ατομική βόμβα, δίχως να χρησιμοποιηθούν ειδικά εφέ.

Στην εν λόγω ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Εμιλι Μπλαντ, η οποία θα παίξει τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι θα παίξουν τους Λούις Στράους, πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία θα παίξει τον ρόλο της Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος θα παίξει έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος θα παίξει τον Εντουαρντ Τέλερ, έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ και Τζος Χάρτνετ ο οποίος θα παίξει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς.

ΟΠΕΝΧΑΪΜΕΡ // ''OPPENHEIMER'' Trailer A GR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ