Κινηματογραφος

Η Emma-Louise Corrin και «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» στο Netflix

Η non-binary Αγγλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια νέα διασκευή του μυθιστορήματος του Ντ. Χ. Λόρενς

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Emma-Louise Corrin στην ταινία «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» στο Netflix
© Netflix

Emma-Louise Corrin: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» της Laure de Clermont-Tonnerre και στο «My Policeman» του Michael Grandage.

Η Emma-Louise Corrin γίνεται σήμερα 27 ετών και έχει ήδη στο ενεργητικό της μια Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην τέταρτη σεζόν του The Crown (2020), καθώς και μια υποψηφιότητα για το θεατρικό βραβείο Lawrence Olivier για τον ρόλο της στο έργο «Anna X» στο Γουέστ Εντ. Εκτός του ότι φέτος έπαιξε στο Garrick Theatre του Λονδίνου τον ρόλο του Ορλάντο (από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ), αυτές τις ημέρες προβάλλονται δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Η πρώτη είναι «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι» που σκηνοθέτησε η Γαλλίδα Laure de Clermont-Tonnerre, γνωστή από το επιτυχημένο «Mustang» (2029), όπου η Corrin πρωταγωνιστεί δίπλα στον Jack O’Connell («Skins», «Money Monster») που υποδύεται τον Μέλλορς.

Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Η δεύτερη είναι το «My Policeman» του Michael Grandage όπου η Corrin πήρε τον ρόλο την τελευταία στιγμή — η πρώτη επιλογή του Grandage ήταν η Lily James. Στον «Εραστή της λαίδης Τσάτερλι» παίζει επίσης η Joely Richardson που είχε υποδυθεί τη λαίδη στη μίνι σειρά του 1993. Το μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2006 με τη Marina Hands, στην τηλεόραση το 2015 με τη Holliday Granger και πάλι στον κινηματογράφο σε μια κάπως ασυνάρτητη διασκευή το 1981 με τη Sylvia Kristel η οποία είχε τότε αποκτήσει φήμη με την ερωτική ταινία «Εμμανουέλα».

My Policeman - Official Trailer | Prime Video

Οι κριτικές για τη λαίδη Τσάτερλι είναι θετικές και οι New York Times δημοσίευσαν ολοσέλιδη συνέντευξη της Corrin —αν και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ερωτήσεις στρέφονταν γύρω από την queer ταυτότητα της ηθοποιού και γύρω από το πώς ένιωθε στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών. Το «My Policeman», που έχει queer θέμα, δεν είχε καλή υποδοχή και ο σκηνοθέτης, γνωστός από το θέατρο («The Lemon Table», «Dawn French Is A Huge Twat», «Red»), δέχτηκε αρνητικά σχόλια: ωστόσο, η Corrin και ο συμπρωταγωνιστής της, Harry Styles, επαινέθηκαν από τους περισσότερους κριτικούς.

Πριν από λίγους μήνες η Corrin έγινε η πρώτη non-binary σταρ που κοσμούσε το εξώφυλλο του αμερικανικού Vogue.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ