Κινηματογραφος

Το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του Dirty Angels - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Η Εύα Γκριν πρωταγωνιστεί στη φιλόδοξη παραγωγή - Δημιουργούνται 250 θέσεις εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα της χολιγουντιανής παραγωγής Dirty Angels, με πρωταγωνίστρια την Εύα Γκριν - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ την Κυριακή.
Σε κινηματογραφικό σκηνικό μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του φιλμ Dirty Angels © Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα της χολιγουντιανής παραγωγής Dirty Angels, με πρωταγωνίστρια την Εύα Γκριν - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ την Κυριακή.

Αρχίζουν τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας δράσης Dirty Angels, με πρωταγωνίστρια την Εύα Γκριν και σκηνοθέτη τον Μάρτιν Κάμπελ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες Τζέιμς Μποντ.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η ταινία έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του, ενώ γυρίσματα θα γίνουν στα στούντιο στη Θέρμη, στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία.

«Μιλάμε για τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία αυτή, Ελλήνων, ανθρώπων ικανών, νέων που πλέον ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν πού να εργαστούν με βάση τις σπουδές τους, βρίσκουν τρόπο και απορροφώνται μέσα από αυτήν την κινητικότητα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία και το post production θα ολοκληρωθούν στο Μαρόκο. Η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία» είχε επισημάνει ο περιφερειάρχης.

Το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του Dirty Angels - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Κυριακή

Στο μεταξύ, λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν τα εξής:

– Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (4 Δεκεμβρίου 2022) ως την ίδια ώρα της Τρίτης (6 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Νίκης, από το ύψος της οδού Δ. Γούναρη (αρχή εκτροπής του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου προς το παραλιακό μέτωπο), σε μέγιστο μήκος εκατόν είκοσι (120,00) μέτρων περίπου, με κατεύθυνση προς την οδό 30ής Οκτωβρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης (δύο λωρίδες κυκλοφορίας).

– Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (04 Δεκεμβρίου 2022) ως την ίδια ώρα της Τρίτης (06 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Μορκεντάου, από το ύψος της Λεωφόρου Νίκης έως το ύψος της οδού Προξένου Κορομηλά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μητροπόλεως, Λώρη Μαργαρίτη, Μορκεντάου, Προξ. Κορομηλά, Νικ. Γερμανού, Τσιμισκή, Παύλου Μελά και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ