Κινηματογραφος

Το υπέροχο αφιερωματικό βίντεο της Finos Film στον Αλέκο Αλεξανδράκη - Ο «τζέντλεμαν» του σινεμά γεννήθηκε σαν σήμερα

Με μια συγκινητική ανάρτηση, τιμά τη μνήμη του ηθοποιού που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η Finos Film τιμά με ένα βίντεο - αφιέρωμα τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό που γεννήθηκε σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου.

Ένας από τους ηθοποιούς που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του κατά τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου είναι o Αλέκος Αλεξανδράκης, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, 27 Νοεμβρίου το 1928, και πέθανε στις 8 Νοεμβρίου 2005.

Με την αφορμή αυτή, η εταιρεία Finos Film θέλησε να τιμήσει την ημερομηνία γέννησης του Αλέκου Αλεξανδράκη, με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις ταινίες των στούντιό της, στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει:

«Ένα Κορίτσι για δύο», «Οι κυρίες της αυλής», «Το κλωτσοσκούφι», «Η άγνωστος», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» και «Ίλιγγος».

Στην ανάρτηση της Finos Film, αναφέρεται: «Ατίθασος, ευγενής, αριστοκρατικός, με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και υπέρμετρο ταλέντο στην υποκριτική, ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ο απόλυτος "τζέντλεμαν" της μεγάλης οθόνης.

»Με πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση το 1951, σε ηλικία 23 ετών, στην ταινία «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν», ο Φίνος πίστεψε στις ικανότητες του και του έδωσε τον επόμενο ρόλο του πλάι στην μεγάλη Ελένη Χατζηαργύρη στην «Αγνή του Λιμανιού» του Γιώργου Τζαβέλλα. Η ερμηνεία του προκάλεσε αίσθηση και ξεκίνησε ο δρόμος προς την καταξίωση. Η μια ταινία διαδέχτηκε την άλλη, και ο Αλεξανδράκης ήταν πλέον ο αδιαφιλονίκητος καρδιοκατακτητής της μεγάλης οθόνης, αφού κάθε του εμφάνιση εξασφάλιζε την επιτυχία».

Ακόμα, η εταιρεία προσθέτει: «Η συνεργασία του με τον Φίνο ήταν από τις πιο γόνιμες, τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, σε βαθμό που το ζεύγος Φίνου είχε εκφράσει επιθυμία να τον υιοθετήσει. Στα είκοσι τρία χρόνια που έμεινε πλάι στον Φίνο γύρισε μαζί του ισάριθμες ταινίες χωρίς να τυποποιηθεί ποτέ. Συνεπής, εργατικός αλλά και λάτρης της ανεξαρτησίας του, έχτισε ένα μύθο διαφορετικό και σαγηνευτικό. Όπως ο ίδιος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1928».