Κινηματογραφος

Πώς είναι η ζωή μιας τρανς στο Πακιστάν - Η ταινία «Joyland» δίνει την απάντηση (βίντεο)

Η αρχική απαγόρευση προβολής και οι αντιδράσεις από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία «Joyland», την επίσημη πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ 2023
Σκηνή από την ταινία «Joyland», την επίσημη πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ 2023 © YouTube

Κανονικά η ταινία «Joyland» στους κινηματογράφους του Πακιστάν - Η ζωή μιας τρανς χορεύτριας σε πρώτο πλάνο - Οι αντιδράσεις πριν από την προβολή

Το Πακιστάν επέτρεψε τελικά την προβολή της ταινίας «Joyland» με πρωταγωνίστρια την τρανς ηθοποιό Alina Khan. Η ταινία «Joyland» με αρκετές διεθνείς διακρίσεις είναι η επίσημη πρόταση του Πακιστάν στα Όσκαρ 2023.

Όπως έγινε γνωστό, το φιλμ του Σαΐμ Σαντίκ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους του Πακιστάν με ορισμένες «περικοπές» σε επίμαχες σκηνές.

Ο Σαλμάν Σούφι, επικεφαλής των Στρατηγικών Μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού δήλωσε στο Associated Press ότι η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης ελήφθη από μια επιτροπή, η οποία την ενέκρινε με μικρές περικοπές.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Πακιστανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε: «Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα και πρέπει να τρέφεται εντός των πλαισίων του νόμου».

Σημειώνεται ότι η αρχική απαγόρευση προβολής στους κινηματογράφους είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα του Πακιστάν.

Ο Πακιστανός ηθοποιός Ali Junejo και η τρανς Alina Khan πρωταγωνιστούν στην ταινία «Joyland»
Ο Πακιστανός ηθοποιός Ali Junejo και η τρανς Alina Khan πρωταγωνιστούν στην ταινία «Joyland» © YouTube

Joyland, η ταινία που προκάλεσε αντιδράσεις στο Πακιστάν

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαΐμ Σαντίκ η ταινία «Joyland» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Δημοσίευμα στο Deadline επισημαίνει ότι οι προβολές στη Γαλλία θα ξεκινήσουν στις 22 Νοεμβρίου.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Λαχόρη του Πακιστάν και εξιστορεί τη ζωή μιας τρανς χορεύτριας στη μουσουλμανική χώρα.

Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες, όπου έτυχε μεγάλης εκτίμησης από το κοινό και χειροκροτήματα από την κριτική επιτροπή, κερδίζοντας τον Queer Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της Επιτροπής.

JOYLAND | OFFICIAL TRAILER

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ