Κινηματογραφος

Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες ακόμα και αν είναι υποψήφιος

O πρωταγωνιστής του «Whale» θεωρείται φαβορί για αρκετά βραβεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
whale-

Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρεβρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες λόγω σεξουαλικής επίθεσης

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τhe Whale» Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος την καταγγελία που είχε κάνει το 2018 για σεξουαλική του κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Φίλιπ Μπερκ.

Ως γνωστόν «The Whale», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχει ήδη προκαλέσει τις εντυπώσεις και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οδεύει προς τα Όσκαρ και για άλλα βραβεία.

Σε συνέντευξή του στο GQ, σημείωσε ότι «δεν θα συμμετάσχει» στην τελετή απονομής που διοργανώνει η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA). Ο Φρέιζερ είχε καταγγείλει ότι το 2018 ο πρώην πρόεδρος της HFPA, Φίλιπ Μπερκ τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003. Ο 89χρονος Μπερκ συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Ο Φρέιζερ δήλωσε ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του για τον εν λόγω οργανισμό.  «Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι», πρόσθεσε. 

Σε συνέντευξή του στο GQ το 2018, ο Φρέιζερ περιέγραψε λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη η οποία, όπως είχε τότε πει, συνέβη σε ένα γεύμα στο ξενοδοχείο Beverly Hills.

Στο ίδιο του το βιβλίο, ο Μπερκ παραδέχτηκε ότι «τσίμπησε» τον Φρέιζερ στους γλουτούς μετά από μια εκδήλωση, αλλά ο Φρέιζερ λέει ότι το περιστατικό ήταν πολύ χειρότερο. «Το αριστερό του χέρι απλώνεται και πιάνει το κωλομέρι μου και ένα από τα δάχτυλά του με αγγίζει στον πισινό. Και αρχίζει να το κινεί γύρω γύρω».

«Ένιωσα άρρωστος. Ένιωσα σαν μικρό παιδί», δήλωσε στο GQ. «Ένιωθα σαν να υπήρχε μια μπάλα στο λαιμό μου. Νόμιζα ότι θα κλάψω».

Ο Μπερκ αποκάλεσε τον ισχυρισμό του «πλήρη επινόηση», αλλά αναγνωρίζει ότι έστειλε στον Φρέιζερ μια επιστολή συγγνώμης μετά το περιστατικό. Ο Φρέιζερ δήλωσε ότι προσπάθησε να θάψει τα συναισθήματά του για το περιστατικό, αλλά παρακινήθηκε να το φέρει στο φως όταν είδε ηθοποιούς να μιλούν για το ζήτημα στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.

«Είμαι ακόμα φοβισμένος; Απολύτως. Νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι; Απολύτως. Ήθελα να το κάνω πολλές, πολλές φορές; Απολύτως. Έχω σταματήσει τον εαυτό μου; Απολύτως».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ