Κινηματογραφος

Oscars 2023: Ο Τζίμι Κίμελ θα παρουσιάσει την τελετή απονομής

Επιστρέφει ως οικοδεσπότης για τρίτη φορά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει για τρίτη φορά ως οικοδεσπότης στα βραβεία Όσκαρ, καθώς θα παρουσιάσει την 95η τελετή απονομής το 2023.

Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει σε μια λαμπερή διοργάνωση που έχει συνδεθεί με το όνομά του. Ο παρουσιαστής του ομώνυμου τοκ σόου του ABC θα παρουσιάσει τα 95α βραβεία Όσκαρ, τα οποία μεταδίδονται ζωντανά την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο δημοφιλής Αμερικανός κωμικός παρουσιάζει την τελετή απονομής, με την τελευταία να είναι πριν από 5 χρόνια. 

Η επιστροφή του Κίμελ στην εκδήλωση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τους Γκλεν Γουάις και Ρίκι Κίρσνερ, τους υπεύθυνους παραγωγής και διοργανωτές των βραβείων της Ακαδημίας. 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Τζίμι πετυχαίνει το χατ τρικ του σε αυτή την παγκόσμια σκηνή. Ξέρουμε ότι θα είναι αστείος και έτοιμος για όλα!».

Ο Κίμελ φιλοξένησε τα Όσκαρ τόσο το 2017 όσο και το 2018. Το «έτοιμος για όλα» εκεί θα μπορούσε να αναφέρεται είτε στο ότι ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ στα περσινά Όσκαρ είτε στην επεισοδιακή διοργάνωση του 2017. Εκτός από τους Βάις και Κίρσνερ, η Μόλι ΜακΝέρνεϊ θα είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός.

«Ο Τζίμι είναι ο τέλειος οικοδεσπότης για να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τους απίστευτους καλλιτέχνες και τις ταινίες των 95ων Όσκαρ μας. Η αγάπη του για τις ταινίες, η τεχνογνωσία της ζωντανής τηλεόρασης και η ικανότητά του να συνδέεται με το παγκόσμιο κοινό μας θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία για τα εκατομμύρια θεατών μας σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Μπιλ Κράμερ και η πρόεδρος της Ακαδημίας Τζάνετ Γιανγκ.

«Με τη φρέσκια προοπτική και την αριστοτεχνική καθοδήγηση των Κίμελ, Βάις και Κίρσνερ, τα Όσκαρ θα γιορτάσουν την πλούσια 95χρονη ιστορία τους, τη συνεργατική φύση της δημιουργίας ταινιών και την ποικιλόμορφη, δυναμική και βαθιά δημιουργική κοινότητα των κινηματογραφιστών μας».

Η 95η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στο Dolby Theater του Χόλιγουντ. 

(Με πληροφορίες του IndieWire)