Κινηματογραφος

H Tζίνα Ντέιβις αποκαλύπτει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Μπιλ Μάρεϊ

Τι συνέβη νωρίτερα φέτος στα γυρίσματα ταινίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tζίνα Ντέιβις: Η «κακή εμπειρία» με τον Μπίλ Μάρεϊ πριν αρκετά χρόνια

Στα επερχόμενα απομνημονεύματά της «Dying of Politeness», η Τζίνα Ντέιβις ισχυρίζεται ότι είχε μια τοξική εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Μπιλ Μάρεϊ στην ταινία «Quick Change» του 1990. Κατηγορεί τον Μάρεϊ ότι συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα απέναντί της κατά την αρχική της οντισιόν και στη συνέχεια ήταν υπερβολικά επιθετικός μαζί της στα γυρίσματα.

Η ηθοποιός ανέλυσε την εμπειρία της σε μια νέα συνέντευξη στους Times. Το δημοσίευμα προσέφερε την ακόλουθη περίληψη της περιγραφής της για τη συνεργασία της βιβλίο: «Συστήθηκαμε σε μία σουίτα ξενοδοχείου με εκείνον να με υποδέχεται με μία συσκευή μασάζ, το The Thumper, επιμένοντας να τη χρησιμοποιήσει πάνω μου, παρά την έντονη άρνησή μου.Θα μπορούσα να είχα αποφύγει αυτή τη συμπεριφορά αν ήξερα πώς να αντιδράσω ή τι να κάνω στην οντισιόν. Αλλά, ξέρετε, δεν άντεχα τη σύγκρουση, και δεν το έκανα. Αλλά το λάθος δεν ήταν δικό μου» αναφέρει η ηθοποιός. 

Η Ντέιβις δεν είναι η μόνη ηθοποιός που έχει περιγράψει ένα κακοποιητικό περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Μάρεϊ. Η Λούσι Λίου είχε ακόμη αποκαλύψει ένα σκηνικό  στο podcast «Asian Enough» το 2021 και τόνισε ότι ο Μάρεϊ την πρόσβαλε με απαράδεκτο και ασυγχώρητο τρόπο στο σετ του «Charlie's Angels»: «Καθώς κάναμε τη σκηνή, ο Μάρεϊ άρχισε να εκτοξεύει προσβολές. Δεν έκατσα να το υπομείνω και δεν το μετανιώνω» είχε σημειώσει. 

Ο 72χρονος κωμικός συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Being Mortal» νωρίτερα φέτος όταν και κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος κοπέλας με αποτέλεσμα μάλιστα να διακοπούν τα γυρίσματα.

Η καταγγέλλουσα σχυρίζεται ότι ακινητοποιήθηκε και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί λόγω του βάρους του ηθοποιού πάνω της. Σύμφωνα με αναφορές ο Μάρεϊ έδωσε αργότερα στη γυναίκα 100.000 δολάρια.

Το περιστατικό φέρεται πως συνέβη τον Απρίλιο στα γυρίσματα της ταινίας Being Mortal, η οποία και κοστολογείται στα 20 εκατομμυρίων δολάρια - πρόκειται για το αμφιλεγόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο του κωμικού Aziz Ansari.