Κινηματογραφος

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ταινία «The Fabelmans» του Σπίλμπεργκ

To αυτοβιογραφικό φιλμ του μεγάλου σκηνοθέτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

To 63o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινάει με το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τίτλο «The Fabelmans», με εξαιρετικές κριτικές στις πρώτες προβολές της και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τόρόντο - σημάδι για την πορεία του στα φετινά Οσκαρ - θα είναι η ταινία που θα ανοίξει στις 3 Νοεμβρίου το 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σε σενάριο του ίδιου του Σπίλμπεργκ και του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα Τόνι Κούσνερ, ο οποίος κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των «Λίνκολν» και «Μόναχο», η ταινία ακολουθεί τη ζωή του σκηνοθέτη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή του στην Αριζόνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ ως ο 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Σάμι Φέιμπελμαν, η τετράκις υποψήφια για Οσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς ως η καλλιτεχνική μητέρα του, Μίτζι, ο Πολ Ντέινο, ως ο πετυχημένος, επιστήμονας πατέρας του, Μπαρτ, ο Σεθ Ρόγκεν ως ο Μπένι Λόουι, ο κολλητός φίλος του Μπαρτ και οικογενειακός φίλος των Φέιμπελμαν, καθώς και ο υποψήφιος για Οσκαρ Τζατ Χερς και ο Ντέιβιντ Λιντς στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζον Φορντ. Τη μουσική υπογράφει ο πέντε φορές βραβευμένος με Οσκαρ Τζον Γουίλιαμς.

The Fabelmans

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ