Κινηματογραφος

Πλανήτης των Πιθήκων: Η ταινία «Kingdom of the Planet of the Apes» ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο

Πότε κάνει πρεμιέρα - Το καστ και ο σκηνοθέτης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Kingdom of the Planet of the Apes», η νέα ταινία από το κινηματογραφικό σύμπαν «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» - Σε παραγωγή 20th Century Fox - Το 2024 η πρεμιέρα.

Ο Πλανήτης των Πιθήκων συνεχίζεται με νέα ταινία μετά την τριλογία που ολοκληρώθηκε το 2017. Η 20th Century ανακοίνωσε τον τίτλο και το καστ των πρωταγωνιστών στο φιλμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Τη σκηνοθεσία στο «Kingdom of the Planet of the Apes» έχει ο Wes Ball (The Maze Runner).

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν οι Owen Teague, Freya Allen και Peter Macon. Το σενάριο υπογράφουν οι Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver και Patrick Aison.

Joe Hartwick Jr. Jaffa, Silver και Jason Reed είναι στην παραγωγή, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Peter Chernin και Jenno Topping.

Το δημοσίευμα στο Hollywood Reporter αναφέρει ότι η νέα ταινία αφηγείται γεγονότα και καταστάσεις μετά το «War for the Planet of the Apes».

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων είναι από τις πιο εμβληματικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο, καθώς και ένα ανεξίτηλο κομμάτι της κληρονομιάς του στούντιο μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Steve Asbell, πρόεδρος της 20th Century Studios. 

Και πρόσθεσε: «Με το "Kingdom of the Planet of the Apes" έχουμε το προνόμιο να συνεχίσουμε την παράδοση της σειράς στον είδος αυτού του ευφάνταστου κινηματογράφου, που πυροδοτεί τη σκέψη και ανυπομονούμε να μοιραστούμε με το κοινό το 2024, το εξαιρετικό όραμα του Wes για αυτό το νέο κεφάλαιο».

Η ταινία «The Kingdom of the Planet of the Apes» συνεχίζει την ιστορία στον «Πλανήτη των Πιθήκων» | ΦΩΤΟ: Twitter

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Από τον Τσάρλτον Ίστον στον Άντι Σέρκινς

Βασισμένο στη νουβέλα του Pierre Boulle (σ.σ. κυκλοφόρησε το 1963), ο Πλανήτης των Πιθήκων μεταφέρθηκε γρήγορα στον κινηματογράφο.

Το 1968 η ταινία «Planet of the Apes» (Ο άνθρωπος που ήρθε από το μέλλον, ο ελληνικός τίτλος) έκανε πρεμιέρα με τον Τσάρλτον Ίστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ανατρεπτικό φινάλε στην παραλία είχε προκαλέσει αίσθηση εκείνη τη χρονιά και θεωρείται «κλασικό» στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.

Στην ταινία έπαιξαν επίσης η εκθαμβωτική ηθοποιός Λίντα Χάρισον, όπως και η βραβευμένη με Όσκαρ Κιμ Χάντερ (σ.σ. η Στέλλα Κοβάλσκι στην ταινία «Λεωφορείο ο Πόθος»). 

Ακολούθησαν τέσσερα σίκουελ και δύο τηλεοπτικές σειρές. Το 2011 ξεκίνησε το franchise, που βασίζεται στον «Πλανήτη των Πιθήκων». To «Rise of the Planet of the Apes» σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και πιστοποίησε την υποκριτική δεινότητα του Άντονι Σέρκινς ως «Ceasar», ο οποίος είχε δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του ως «Γκόλουμ» στην τριλογία «Άρχοντας των Δακτυλιδιών».