Κινηματογραφος

O Γούντι Άλεν διαψεύδει τις αναφορές ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο

Tι ανέφερε ο ατζέντης του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γούντι Άλεν: Διαψεύδει τις αναφορές ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο.

Ο Γούντι Άλεν δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει πριν λίγες ημέρες ότι σκοπεύει να κάνει λιγότερες ταινίες και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο γράψιμο.

Σύμφωνα με το Variety εκπρόσωπος του σκηνοθέτη δήλωσε: «Ο Γούντι Άλεν δεν είπε ποτέ ότι αποσύρεται, ούτε είπε ότι έγραφε άλλο μυθιστόρημα. Είπε ότι σκέφτεται να μην κάνει ταινίες, καθώς το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν ή πολύ γρήγορα σε πλατφόρμες ροής δεν είναι τόσο ευχάριστο για αυτόν, καθώς είναι μεγάλος λάτρης της κινηματογραφικής εμπειρίας. Προς το παρόν, δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί και είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκεται στο Παρίσι για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, που θα είναι η 50η».

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει και στην γαλλική εφημέριδα Le Journal de Dimanche πριν λίγους μήνες, λέγοντας τότε πως σκοπεύει να μετακομίσει στο Παρίσι όχι μόνο για να γυρίσει την τελευταία του ταινία αλλά και για να μείνει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. «Κράτησα ένα υπέροχο αναμνηστικό από τα γυρίσματα του “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” το 2010. Μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη και την επισκέπτομαι συχνά, ανακαλύπτοντας μαγικά μέρη κάθε φορά.»

H καριέρα του Γουντι Αλεν είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα ειδικά μετά το 2017 όπου, μετά και το ξέσπασμα του κινήματος #metoo, άρχισαν να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι κατηγορίες για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου. Η τελευταία του ταινία μάλιστα, «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν», άνοιξε σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική και δεν πήγε καθόλου καλά στο box office.