Κινηματογραφος

Animasyros 2022: Επιστρέφει με ταινία έναρξης το πολυβραβευμένο «Flee»

Ο απόλυτος κινηματογραφικός θρίαμβος του Φεστιβάλ Καννών, Sundance, αλλά και των Όσκαρ έρχεται

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«FLEE», μια ταινία της StraDa Films
«FLEE», μια ταινία της StraDa Films © Final Cut for Real

 To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 15 θα πραγματοποιήσει τη πρεμιέρα του με την ταινία «Flee» της StraDa στις 22 Σεπτεμβρίου

Νεοκλασικά κτίρια, αµέτρητες γραφικές παραλίες και αυλές γεμάτες μπουκαμβίλιες. Η Σύρος πέρα από αρχοντική και γραφική είναι συνδεδεμένη με τη μεγάλη γιορτή του animation που στήνεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για 15η συνεχή χρονιά από  20 έως 25 Σεπτεμβρίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros 15 θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη του πρεμιέρα αύριο με την ταινία της StraDa, Flee- Φυγή τον απόλυτο κινηματογραφικό θρίαμβο στα Φεστιβάλ Καννών, Sundance, αλλά και στα Όσκαρ. Η μεγάλη πρεμιέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων με την πολυβραβευμένη ταινία του Γιόνας Πόερ Ρασμούσεν που έγραψε οσκαρική ιστορία, ως η πρώτη που κέρδισε υποψηφιότητα στις κατηγορίες Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Καλύτερης Ταινίας Animation, ενώ απέσπασε και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου στις κατηγορίες ντοκιμαντέρ και animation. Την ταινία θα παρουσιάσουν οι συντελεστές της,  Mikkel Sommer και Δανάη Κατωπόδη ενώ παράλληλα με την προβολή, θα παρουσιαστεί στην Βραζιλιάνα στην Άνω Σύρο η έκθεση «The Faces of FLEE» με έργα που δημιούργησε ο Mikkel Sommer για την ταινία.

Flee
© Final Cut for Real

Η ταινία συγκεκριμένα, είχε πάρει 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ (Καλύτερη Διεθνής Ταινία, Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων), 2 υποψηφιότητες  για BAFTA (Καλύτερο Ντοκιμαντέρ & Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων) και το Mεγάλο Βραβείο Επιτροπής  – Sundance Film Festival ενώ για εκείνη έχουν γράψει μεταξύ άλλων το Next Best Picture «Φιλμική εμπειρία που σου κόβει την ανάσα»,«Αδύνατον να την ξεχάσεις» σύμφωνα με το The Guardian ενώ το The Wrap την χαρακτήρισε «φαντασμαγορική». 

Λίγα λόγια για την ταινία
Το Flee- Φυγή είναι η αληθινή ιστορία εξόδου του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του. Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Σενάριο: Amin Nawabi, Jonas Poher Rasmussen
ΣκηνοθεσίαJonas Poher Rasmussen
Έτος2021
Διάρκεια: 88′
Χώρα: Δανία
Γλώσσα: Δανική, Αγγλική

Flee
© Final Cut for Real
Flee
© Final Cut for Real
Flee
© Final Cut for Real

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ