Κινηματογραφος

Henry Silva: Πέθανε στα 95 του χρόνια ο «κακός» του Χόλιγουντ

Οι ρόλοι που τον καταξίωσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Henry Silva
Ο ηθοποιός Henry Silva © Youtube

Henry Silva: Πέθανε ο ηθοποιός - Η καταξίωση ως «κακός» του Χόλιγουντ, η πορεία στον κινηματογράφο και η προσωπική ζωή. 

O Henry Silva διακρίθηκε σε ρόλους «κακού» και ξεχώρισε για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Ocean's Eleven» και «The Manchurian Candidate». Ο ηθοποιός πέθανε την Τετάρτη στα 95 του χρόνια από φυσικά αίτια, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες ο γιος του, Σκοτ. 

O Henry Silva συμμετείχε στο κλασικό θρίλερ του John Frankenheimer «The Manchurian Candidate» (1962). Ο Silva εμφανίστηκε σε πολλές άλλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του αυθεντικού «Ocean's Eleven» (1960).

Ο θάνατός του έγινε γνωστός από την κόρη του Dean Martin, Deana Martin, η οποία έγραψε στο Twitter: «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες από την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου Henry Silva, ενός από τους ωραιότερους, πιο ευγενικούς και ταλαντούχους άνδρες που είχα τη χαρά να γνωρίσω. Ο φίλος μου ήταν ο τελευταίος επιζών σταρ της αρχικής ταινίας Oceans 11. Σε αγαπάμε Χένρι, θα λείψεις».

Henry Silva: Η πορεία του στη μεγάλη οθόνη

Τα επόμενα χρόνια, εμφανίστηκε στο «Sharky's Machine» (1981), στην ταινία του Τσακ Νόρις «Code of Silence» (1985), στην ταινία του Στίβεν Σίγκαλ «Above the Law» (1988), στο «Ντικ Τρέισι» του Γουόρεν Μπίτι (1990) και το «Ghost Dog: The Way of the Samurai» του Jim Jarmusch (1999). Η τελευταία εμφάνιση του στην οθόνη ήταν στο ριμέικ «Ocean's Eleven» το 2001.

Ένα άρθρο του 1985 της δημοσιογράφου του Knight-Ridder, Diane Haithman, με τίτλο «Henry Silva: Ο ηθοποιός που αγαπάς να μισείς» έγραφε: «Το πρόσωπό του φαίνεται στην οθόνη. Ένα πρόσωπο με αιχμηρά, ψηλά ζυγωματικά και μια αμβλεία, μικροσκοπική μύτη, ένα πρόσωπο που μοιάζει σαν να είναι κομμένο από ατσάλι και είναι πάντα πίσω από ένα όπλο. Και μάτια που βλέπουν μόνο το επόμενο θύμα. Κρύα μάτια. Τα μάτια ενός ψυχοπαθή. Δεν χρειάζεται να πει τίποτα πριν καταλάβεις ότι τον μισείς. … Ο Σίλβα έκανε μια δια βίου καριέρα με αυτό το πρόσωπο».

Ο Henry Silva πρωταγωνίστησε στο αστυνομικό δράμα του 1963 «Johnny Cool», στο οποίο ο χαρακτήρας του δολοφονεί αφεντικά της Μαφίας για να αποκτήσει τον έλεγχο μιας δικής του αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στην ιστοσελίδα Cool Ass Cinema, τo ταλέντα του Silva να υποδύεται ισχυρούς-σκληρούς άνδρες δεν εκτιμήθηκαν πλήρως μέχρι που πήγε στην Ευρώπη, όπου οι Ιταλοί κινηματογραφιστές χρησιμοποίησαν το άγριο, έντονο πρόσωπό του στο συναρπαστικό «The Hills Run Red» (1966) του Carlo Lizzani. 

Ποιος ήταν ο Henry Silva

Ο Henry Silva γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο ισπανικό Χάρλεμ. Σύμφωνα με το βιβλίο «Ισπανοί στο Χόλιγουντ», οι γονείς του ήταν Ιταλοί, ενώ είχε καταγωγή και από το Πουέρτο Ρίκο. Παράτησε το σχολείο στα 13 του και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου ενώ δούλευε ως λαντζιέρης και τελικά σερβιτόρος. Ο Silva πέρασε από οντισιόν για το Actors Studio το 1955. Ήταν ένας από τους πέντε φοιτητές που έγιναν δεκτοί από σύνολο 2.500 υποψηφίων.

Ο Silva παντρεύτηκε δύο φορές τη δεκαετία του 1950. Ο τρίτος του γάμος, με τη Ruth Earl, διήρκεσε από το 1966 μέχρι το διαζύγιό τους το 1987. Απέκτησε δύο γιους, τον Μάικλ και τον Σκοτ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ