Κινηματογραφος

The Banshees Of Inisherin: Ο Collin Farell με ένα buddy movie στο Φεστιβάλ Βενετίας

Ο Martin McDonagh σκηνοθετεί την ιστορία μιας ανδρικής φιλίας και το επεισοδιακό τέλος της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Banshees of Inisherin: Η ταινία του Martin McDonagh με πρωταγωνιστές τους Collin Farell και Brendan Gleeson που θα προβληθεί στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, στο Φεστιβάλ της Βενετίας, θα πρωτοπροβληθεί η δραματική κωμωδία “The Banshees of Inisherin” του Αγγλο-ιρλανδού Martin McDonagh που θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς με δύο βραβεία Lawrence Olivier στο ενεργητικό του και πολλές υποψηφιότητες για Tony.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Colin Farrell -πολύ απασχολημένος φέτος: “Thirteen Lives” “Τhe Batman”- και ο Brendan Gleeson (που έχουμε δει στον «Χάρι Πότερ»), γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στα νησιά Ινίσεριν και Άκιλ της δυτικής Ιρλανδίας. Πρόκειται για την ιστορία μιας ανδρικής φιλίας και του επεισοδιακού τέλους της: το 2008 ο Martin McDonagh είχε επιτύχει στο είδος buddy movie με το «Αποστολή στη Μπρυζ» με τους ίδιους ηθοποιούς συν τον Ralph Fiennes. Ήταν η πρώτη μεγάλους μήκους ταινία του μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ μικρού μήκους (27’) “Six Shooter” το 2004.

O McDonaugh είναι γνωστός από το “Seven Psychopaths” με τον Christopher Walken και τον Tom Waits (2012), καθώς κι από το πολυβραβευμένο “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (2017) με τη Frances McDormand, τον Woody Harrelson και τον Sam Rockwell - ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάζεται συχνά τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Το “Three Billboards” είχε επίσης προβληθεί στη Βενετία, προτού συγκεντρώσει 4 Χρυσές Σφαίρες και υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου.

Το “The Banshees of Inisherin” έχει το μεγάλο ατού του φυσικού ντεκόρ, της χλοερής ιρλανδικής εξοχής όπου ο Martin McDonagh πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας. Η δυτική ακτή της Ιρλανδίας είχε προσδώσει δραματική γοητεία στην «Κόρη του Ράιαν» του David Lean: πρόκειται για εξαιρετικά φωτογενή τοπία τα οποία ο McDonagh έχει χρησιμοποιήσει ως σκηνικό στα έξι πρώτα θεατρικά του έργα η δράση των οποίων τοποθετείται στην περιοχή του Γκάλγουεϊ. Στην ταινία παίζει επίσης η Kerry Condon (η Stacey Ehrmantraut από το “Better Call Saul”). Αμέσως μετά το Φεστιβάλ της Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί στο φεστιβάλ του Τορόντο και θα βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο.