Κινηματογραφος

Το Batgirl ακυρώθηκε από την Warner Bros που «πέταξε» 100 εκατ. δολάρια

Για λόγους «στρατηγικής» της εταιρείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Batgirl: H ταινία ακυρώθηκε από την Warner Bros. 

Η Warner Bros. έβαλε στο ράφι την ταινία της Batgirl. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει -τουλάχιστον για τώρα- ούτε στους κινηματογράφους, αλλά ούτε και στο HBO Max. Τα γυρίσματα της ταινίας, το budget της οποίας σύμφωνα με τη New York Post ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Στον ρόλο του Batgirl είναι η Λατίνα ηθοποιός Λέσλι Γκρέις, και στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης, ο Μπρένταν Φρέιζερ στον ρόλο του πυρομανούς Firefly, ο Μάικλ Κίτον ως Μπάτμαν και ο Τζ. Κ. Σίμονς στον ρόλο του επιθεωρητή Τζιμ Γκόρντον.

Σύμφωνα με το Variety, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ,«δεν έκρυψε ότι θέλησε να αντιστρέψει» το πλάνο κυκλοφορίας των ταινιών, οι οποίες ήταν διαθέσιμες πρώτα στην πλατφόρμα, και ότι «δεσμεύεται να κυκλοφορήσει τις ταινίες πρώτης προβολής στους κινηματογράφους» και μετά στην πλατφόρμα.

Η Warner Bros απέσυρε επίσης την ταινία κινουμένων σχεδίων «Scoob! Holiday Haunt», αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, νέα παραγωγή του επιτυχημένου franchise «Scooby-Doo». «Η απόφαση να μην κυκλοφορήσει το “Batgirl” αντανακλά τη στρατηγική αλλαγή της ηγεσίας μας, που αφορά τη σχέση του HBO Max με το σύμπαν της DC», δήλωσε εκπρόσωπος της Warner στο The Hollywood Reporter. 

Τώρα, ήρθαν οι σκηνοθέτες Adil El Arbi και Bilall Fallah να σπάσουν τη σιωπή τους, δηλώνοντας σοκαρισμένοι από την ξαφνική ακύρωση του project. 

Μέσα από το Instagram τους δήλωσαν τα εξής: 

«Είμαστε θλιμμένοι και συγκλονισμένοι από την είδηση. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ως σκηνοθέτες, είναι ζωτικής σημασίας η προβολή της δουλειάς μας στο κοινό, και ενώ η ταινία απείχε πολύ από το να ολοκληρωθεί, θα θέλαμε οι θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο να είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγκαλιάσουν οι ίδιοι την τελική ταινία. Ίσως μια μέρα να το κάνουν Θεού θέλοντος.

Το καταπληκτικό cast και το συνεργείο μας έκαναν τρομερή δουλειά και εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ζωντανέψουν την “Batgirl”. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που ήμασταν μέρος αυτής της ομάδας. Ήταν όνειρο να δουλέψουμε με τόσο φανταστικούς ηθοποιούς όπως ο Michael Keaton, ο JK Simmons, ο Brendan Fraser, ο Jacob Scipio, ο Corey Johnson, η Rebecca Front και κυρίως η σπουδαία Leslie Grace, η οποία υποδύθηκε το Batgirl με τόσο πάθος, αφοσίωση και ανθρωπιά».