- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι Να Δω Σήμερα: «Stranger Things» των Ματ και Ρος Ντάφερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει τη σειρά της ημέρας
Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα κινείται προς την εξωφρενική επιτυχία εδώ και λίγες ημέρες η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά αυτή τη στιγμή στον κόσμο και η φετινή καλοκαιρινή ατέλειωτη οπτική ευχαρίστηση. Η σειρά η οποία ανταποκρίθηκε σε όλα όσα υποσχέθηκε από την πρώτη εμφάνισή της, σαν σήμερα 15 Ιουλίου του 2016, με την τέταρτη σεζόν ήδη στον αέρα να απογειώνει την διασκέδαση και την πέμπτη και τελευταία σεζόν σε αναμονή όπως έχει ανακοινωθεί να ολοκληρώνει την τρομακτική επιτυχία, έπαιξε το χαρτί της ρομαντικής νοσταλγίας και της αδυναμίας στο αναλογικό, μέσα σε έναν τελείως ψηφιακό κόσμο. Σήμερα βλέπουμε τη σειρά «Stranger Things» των Ματ και Ρος Ντάφερ.
Κοντά στη φανταστική μικρή πόλη Χόκινς των Ηνωμένων Πολιτειών, την δεκαετία του ’80, ένα αγόρι ο Γουίλ (Νόα Σναπ) εξαφανίζεται, ενώ στο κοντινό εργαστήριο του Υπουργείου Ενέργειας, γίνονται μυστηριώδη πειράματα. Στις προσπάθειες που κάνουν η μητέρα του Τζόις (Γουινόνα Ράιντερ), ο τοπικός αστυνομικός Τζιμ (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) και τρεις φίλοι του Μάικ (Φιν Γούλφχαρντ), Ντάστιν (Γκάτεν Ματαράτσο) και Λούκας (Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν), θα ενισχύσει ένα ψυχοκινητικό κορίτσι, η Eleven (Μίλι Μπόμπι Μπράουν).
Μόνο καλά πράγματα μπορεί να γράψει κανείς για τη σειρά που έβαλε στα χείλη των νεαρών όλου του κόσμου την Kate Bush και που έφερε πίσω στους 40άρηδες τη Γουινόνα Ράιντερ. Το φαινόμενο «Stranger Things» διαθέτει άπειρες αναφορές στην ποπ κουλτούρα και ξεκάθαρες επιρροές του βασιλιά του μπλοκμπάστερ Στίβεν Σπίλμπεργκ, συστατικά τα οποία από μόνα τους δεν θα αρκούσαν για να δέσει το γλυκό. Οι χαρακτήρες, η ιστορία και τα θέματα είναι αρκετά συμπαγή, ώστε η παρελθοντολαγνεία να μην απεικονίζεται ως ασθένεια του παρόντος ή του μέλλοντος, αλλά να εξυπηρετεί, να λειτουργεί και τελικά να απογειώνει το ποπ φαινόμενο. Υπάρχει κάτι μυστήριο σε αυτή τη σειρά παρά τα απόκοσμα, σκοτεινά και μεταφυσικά στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η πλοκή. Υπάρχει ένα ζεστό, σχεδόν ανακουφιστικό συστατικό. Κάτι ανεξήγητα ηρεμιστικό, σαν να έχεις πάει στο σπίτι της μαμάς σου και σε περιμένουν μπισκότα και γάλα στο τραπέζι.
Η σειρά «Stranger Things» είναι διαθέσιμη στο Netflix.
Stranger Things
Η.Π.Α., 2016, Έγχρωμη
Τηλεοπτική Σειρά / Φαντασίας / Τρόμου, 51’
Δημιουργοί: Ματ και Ρος Ντάφερ
Πρωταγωνιστούν: Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Γουινόνα Ράιντερ, Φιν Γούλφχαρντ, Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Γκάτεν Ματαράτσο, Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν, Νόα Σναπ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Το Χόλιγουντ ξαναγυρίζει στα 00s
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.