Κινηματογραφος

Τι να δω σήμερα: Το ποπ φαινόμενο «Stranger Things»

Η σειρά των ονείρων σας

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Stranger Things»
© Netflix/Courtesy of Netflix - © 2022 Netflix, Inc.

Τι Να Δω Σήμερα: «Stranger Things» των Ματ και Ρος Ντάφερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει τη σειρά της ημέρας

Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα κινείται προς την εξωφρενική επιτυχία εδώ και λίγες ημέρες η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά αυτή τη στιγμή στον κόσμο και η φετινή καλοκαιρινή ατέλειωτη οπτική ευχαρίστηση. Η σειρά η οποία ανταποκρίθηκε σε όλα όσα υποσχέθηκε από την πρώτη εμφάνισή της, σαν σήμερα 15 Ιουλίου του 2016, με την τέταρτη σεζόν ήδη στον αέρα να απογειώνει την διασκέδαση και την πέμπτη και τελευταία σεζόν σε αναμονή όπως έχει ανακοινωθεί να ολοκληρώνει την τρομακτική επιτυχία, έπαιξε το χαρτί της ρομαντικής νοσταλγίας και της αδυναμίας στο αναλογικό, μέσα σε έναν τελείως ψηφιακό κόσμο. Σήμερα βλέπουμε τη σειρά «Stranger Things» των Ματ και Ρος Ντάφερ.

Stranger Things 4 | Volume 2 Trailer | Netflix

Κοντά στη φανταστική μικρή πόλη Χόκινς των Ηνωμένων Πολιτειών, την δεκαετία του ’80, ένα αγόρι ο Γουίλ (Νόα Σναπ) εξαφανίζεται, ενώ στο κοντινό εργαστήριο του Υπουργείου Ενέργειας, γίνονται μυστηριώδη πειράματα. Στις προσπάθειες που κάνουν η μητέρα του Τζόις (Γουινόνα Ράιντερ), ο τοπικός αστυνομικός Τζιμ (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) και τρεις φίλοι του Μάικ (Φιν Γούλφχαρντ), Ντάστιν (Γκάτεν Ματαράτσο) και Λούκας (Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν), θα ενισχύσει ένα ψυχοκινητικό κορίτσι, η Eleven (Μίλι Μπόμπι Μπράουν).

Μόνο καλά πράγματα μπορεί να γράψει κανείς για τη σειρά που έβαλε στα χείλη των νεαρών όλου του κόσμου την Kate Bush και που έφερε πίσω στους 40άρηδες τη Γουινόνα Ράιντερ. Το φαινόμενο «Stranger Things» διαθέτει άπειρες αναφορές στην ποπ κουλτούρα και ξεκάθαρες επιρροές του βασιλιά του μπλοκμπάστερ Στίβεν Σπίλμπεργκ, συστατικά τα οποία από μόνα τους δεν θα αρκούσαν για να δέσει το γλυκό. Οι χαρακτήρες, η ιστορία και τα θέματα είναι αρκετά συμπαγή, ώστε η παρελθοντολαγνεία να μην απεικονίζεται ως ασθένεια του παρόντος ή του μέλλοντος, αλλά να εξυπηρετεί, να λειτουργεί και τελικά να απογειώνει  το ποπ φαινόμενο. Υπάρχει κάτι μυστήριο σε αυτή τη σειρά παρά τα απόκοσμα, σκοτεινά και μεταφυσικά στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η πλοκή. Υπάρχει ένα ζεστό, σχεδόν ανακουφιστικό συστατικό. Κάτι ανεξήγητα ηρεμιστικό, σαν να έχεις πάει στο σπίτι της μαμάς σου και σε περιμένουν μπισκότα και γάλα στο τραπέζι.

«Stranger Things»

Η σειρά «Stranger Things» είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Stranger Things
Η.Π.Α., 2016, Έγχρωμη
Τηλεοπτική Σειρά / Φαντασίας / Τρόμου, 51’
Δημιουργοί: Ματ και Ρος Ντάφερ
Πρωταγωνιστούν: Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Γουινόνα Ράιντερ, Φιν Γούλφχαρντ, Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Γκάτεν Ματαράτσο, Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν, Νόα Σναπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ