Κινηματογραφος

Μίκι Ρουρκ: Ο Τομ Κρουζ είναι «μάλλον άσχετος ηθοποιός»

«Παίζει το ίδιο 35 χρόνια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκι Ρουρκ για Τομ Κρουζ
Mickey Rourke © Paul Archuleta/Getty Images

Mίκι Ρουρκ: Τι είπε για τον Τομ Κρουζ και τις υποκριτικές του ικανότητες

Μπορεί ο Τομ Κρουζ να είναι ο κινηματογραφικός σταρ της χρονιάς χάρη στην επιτυχία δισεκατομμυρίων δολαρίων του «Top Gun: Maverick», αλλά τουλάχιστον ο Μίκι Ρουρκ δεν εντυπωσιάστηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Piers Morgan Uncensored» και χαρακτήρισε τον Κρουζ «άσχετο», κάτι που σίγουρα θα φανεί περίεργο σε πολλούς θεατές, δεδομένου ότι η συνέχεια του «Top Gun» είναι μακράν η μεγαλύτερη ταινία της χρονιάς.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα», δήλωσε ο Ρουρκ σχετικά με την επιτυχία της ταινίας. «Κάνει τον ίδιο ρόλο εδώ και 35 γαμημένα χρόνια. Δεν το σέβομαι αυτό. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα ή η εξουσία. Με νοιάζει... όταν βλέπω τον Αλ Πατσίνο ή τον Κρίστοφερ Γουόκεν να δουλεύουν, ή την πρώιμη δουλειά του Ντε Νίρο, τον Ρίτσαρντ Χάρις και τον Ρέι Γουίνστοουν, είναι το είδος του ηθοποιού που θέλω να μοιάσω». 

Σύμφωνα με τον Ρουρκ, ο Κρουζ δεν έχει εξελιχθεί υποκριτικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Όταν ρωτήθηκε αν ο Τομ Κρουζ είναι καλός ηθοποιός, ο Ρουρκ ανταπέδωσε: «Νομίζω ότι είναι άσχετος».

Ο Αμερικανός ηθοποιός και πρώην πυγμάχος μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014 προτού συγκινηθεί καθώς συζητούσε την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Ο Ρουρκ θυμήθηκε πώς έφυγε με «ραγισμένη καρδιά» όταν ο Πούτιν τον κάλεσε να επισκεφτεί «ένα σπίτι που φρόντιζε μικρά παιδιά που είχαν ανίατο καρκίνο», στην Αγία Πετρούπολη. «Ήταν πραγματικά συγκινητική επίσκεψη και μιλούσα με όλα αυτά τα μικρά παιδιά και θυμάμαι ότι έδωσα ένα ροζάριο σε ένα από τα κοριτσάκια. Και κοίταξα τον Βλαντιμίρ και μπορούσα να δω κάποιον που ανησυχούσε πραγματικά για το πού βρισκόμασταν και κάποιον που ήταν συμπονετικός και ήταν εκεί για έναν ειλικρινή λόγο».

Ο ηθοποιός συνέχισε: «Αυτό είναι το πράγμα που μου τρελαίνει το μυαλό, γιατί είναι σαν δύο αδερφικές χώρες και δεν καταλαβαίνω τι θέλει. Δεν σκοτώνονται μόνο μαχητές, αλλά σκοτώνονται ηλικιωμένοι, σκοτώνονται νέοι, στοχοποιούνται σχολεία, στοχοποιούνται νοσοκομεία.Όλα αυτά δεν είναι σωστά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ