Κινηματογραφος

Το «Πρωινό Ξύπνημα» είναι μια γοητευτική κωμωδία με εξυπνάδα

Η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ανάμεσα στον Χάρισον Φορντ και την Νταϊάν Κίτον

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από την ταινία «Morning Glory»

Τι Να Δω Σήμερα: «Morning Glory» του Ρότζερ Μίτσελ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Όπως έχουμε γράψει ξανά, υπάρχουν κάποιες ημέρες οι οποίες δεν προσφέρουν κάποια προφανή κινηματογραφική αφορμή, για την καθημερινή πρόταση αυτής εδώ της στήλης, σαν τη σημερινή. Για σήμερα λοιπόν, χωρίς κανένα προφανή λόγο, προτείνουμε μια ταινία, ελαφριά και εύπεπτη, σχεδόν θεραπευτική, σε αντίθεση με την πνιγερή και μελανή επικαιρότητα (δεν θα την αναπαράγουμε εδώ). Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Πρωινό Ξύπνημα», του Ρότζερ Μίτσελ.

'Morning Glory' Trailer HD

Η Μπέκι (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) είναι μια υπερδραστήρια, θαρραλέα, νεαρή παραγωγός της τηλεόρασης, η οποία στα εικοσιοκτώ χτυπά τοίχο, όταν απολύεται από τη μέτρια δουλειά της σε ένα τοπικό κανάλι του Νιού Τζέρσεϋ και όλα στη ζωή της δείχνουν πως, ίσως θα ήταν σοφότερο να συμβιβαστεί με χαμηλότερες προσδοκίες και να εγκαταλείψει τα όνειρα για μεγάλη καριέρα. Μετά από πολύ ψάξιμο και πίεση θα της δοθεί η «ευκαιρία» να αναλάβει να ανανεώσει και να σώσει το χαμηλής θεαματικότητας, πρωινό πρόγραμμα ενός δικτύου διεθνούς εμβέλειας ως διευθύντρια παραγωγής στη Νέα Υόρκη, με συνεργάτες δύο δύστροπους κεντρικούς παρουσιαστές. Ο Μάικ (Χάρισον Φορντ) είναι ένας ζωντανός θρύλος της δημοσιογραφίας που αδιαφορεί για τα χαμηλής ποιότητας θέματα του «πρωινάδικου». Έχει κερδίσει όλα τα βραβεία που υπάρχουν και είναι εκεί μόνο και μόνο γιατί η Μπέκι τον «κρατά όμηρο», βάσει του συμβολαίου που έχει υπογράψει με το κανάλι. Η σχέση του με την μονίμως χαμογελαστή «on air» συμπαρουσιάστριά του Κολίν (Νταϊάν Κίτον) είναι χείριστη, με αρκετά αστείες παρεκτροπές.

Πρέπει να το ομολογήσουμε πως οι ταινίες και οι σειρές για τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν πάνω τους μια ειδική γοητεία. Έχουμε ήδη μιλήσει για το «The Morning Show», το οποίο μας έδωσε ήδη δύο τολμηρές σεζόν. Το «Πρωινό Ξύπνημα», είναι μια γοητευτική κωμωδία με εξυπνάδα, η οποία γλιτώνει αποτελεσματικά τις μετωπικές συγκρούσεις με το κλισέ ειδύλλιο του «ώριμου-μέντορα» με την «άπειρη-πολλά υποσχόμενη», αλλά και με τη μάχη μεταξύ σοβαρής δημοσιογραφίας και ψυχαγωγίας. Δεν αποφεύγει να πει την ιστορία μιας καθημερινής κοπέλας με μια απαιτητική δουλειά και ένα blackberry για σκουλαρίκι. Αγαπάμε την Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και δεν το κρύβουμε, εδώ χαριτωμένη και με τη σωστή ενέργεια, είναι μέρος ενός υψηλής δυναμικότητας κάστινγκ.

Η ταινία «Πρωινό Ξύπνημα» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από της UIP. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+ και Google Play Movies.

Η αφίσα της ταινίας «Morning Glory»

Πρωινό Ξύπνημα (Morning Glory)
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία  / Ρομαντική, 107’
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μίτσελ
Σενάριο: Αλίν Μπρος Μακίνα
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ