Κινηματογραφος

Έρχεται νέα ταινία για την δολοφονία του Τζον Κένεντι από τον Ντέιβιντ Μάμετ

Άγνωστο ακόμα ποιοι θα παίξουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Κένεντι
Ο Τζον Κένεντι την μέρα της δολοφονίας του © Getty Images/Ideal Image

Τζον Κένεντι: Ο Ντέιβιντ Μάμετ ετοιμάζει ταινία για την δολοφονία του.

Η ιστορία της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ου Προέδρου των ΗΠΑ και τέταρτου που έπεφτε νεκρός από σφαίρα κατά τη διάρκεια της θητείας του, γέννησε ίσως την πιο γνωστή πραγματική ιστορία μυστηρίου στον 20ό αιώνα, τροφοδότησε όσο καμία άλλη σενάρια συνωμοσίας, προκάλεσε την έκδοση δεκάδων βιβλίων και πολλών ταινιών, καθένα και καθεμία από τις οποίες παρουσίαζε μια διαφορετική εκδοχή.

Μια εξ' αυτών θα είναι του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μάμετ ο οποίος σε συνεργασία με τον Νίκολας Σελότσι θα γυρίσει την ταινία «2 Days/1963».  Η ταινία θα μιλά για μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας του περασμένου αιώνα, για το πώς ένας μαφιόζος Σαμ Τζιανκάνα από το Σικάγο κανόνισε τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, αφού ο πολιτικός είχε θέσει ως στόχο του την εξάλειψη του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Σελότσι είναι ο ανιψιός Τζιανκάνα.

Σύμφωνα με το Deadline, o Μάμετ δήλωσε σχετικά «Εγραψα ένα πολύ καλό σενάριο βασισμένο στην ταινία του Αμπραχαμ Ζαπρούντερ (ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε καταγράψει την δολοφονία) πριν από περίπου 10 χρόνια, η Κέιτ Μπλάνσετ επρόκειτο να το κάνει και ήμασταν όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα και μετά ο τύπος με τα λεφτά αποχώρησε. […] Εμπνεύστηκα να ερευνήσω την ταινία Ζαπρούντερ επειδή πολλά από τα καρέ έλειπαν, το οποία ισχύει. Ενα από τα καρέ είχε όντως αλλοιωθεί. Είναι αστείο γιατί είχε αλλάξει η ταινία. Οταν κοιτάζετε το μυστικό πάνελ για τις δολοφονίες, τα μυστικά τους ευρήματά κρατήθηκαν και υποτίθεται ότι θα δημοσιοποιηθούν πέρυσι. Αλλά είπαν, δεν θα δημοσιεύσουμε μερικά από αυτά. Είπα στον εαυτό μου, αυτό είναι αστείο. Τι σημαίνει, δεν ξέρω, αλλά κάτι σημαίνει».

Και συνέχισε, «ο Νικ έγραψε και μου έστειλε αυτό το σενάριο, και είναι ένα απίστευτο. Πραγματικά πράγματα εκ των έσω, παρόμοια με αυτό που έκανε ο Φράνσις Κόπολα με τον Μάριο Πούζο στον “Νονό”. Αυτή είναι μια σπουδαία αμερικανική ταινία, αλλά έχει πολύ μικρή σχέση με το βιβλίο. Τι είναι πραγματικά “Ο Νονός”; Ο Κόπολα και ο Πούζο κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και λένε τις ιστορίες που άκουσαν για τους παππούδες τους. Γι' αυτό μας αρέσει αυτή η ταινία η οποία γράφτηκε από οικογενειακούς και πολιτιστικούς μύθους που παρουσιάζονται σαν κουτσομπολιά. Ετσι κι εδώ το σενάριο γράφτηκε από τα πράγματα που άκουσε ο Νικ στο τραπέζι της κουζίνας από τους ανθρώπους που τα γνώριζαν. Με έκανε να πω ότι θα ήθελα πολύ να κάνω αυτή την ταινία.»

Αυτό το τελευταίο σενάριο συνωμοσίας οδηγεί ευθέως και στη δολοφονία το αδερφού του Τζον Κένεντι Ρόμπερτ επτά χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της δικής του καμπάνιας για την Προεδρία, ο οποίος ως υπουργός Δικαιοσύνης ηγούνταν των ερευνών εναντίον της μαφίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ