Κινηματογραφος

Κάννες 2022: Cinéma de la Plage με «This is Spinal Tap»

Ο Ρομπ Ράινερ στην Plage Macé

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
This is spinal tap

Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή «This is Spinal Tap» του Ρομπ Ράινερ στο Cinéma de la Plage.

Δεύτερη ημέρα σήμερα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών, ουσιαστικά όμως πρώτη όσον αφορά στις προβολές κι αν εξαιρέσει κανείς τη χθεσινή φορτισμένη πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση προς την κινηματογραφική κοινότητα, ζητώντας το σινεμά να μην σιωπήσει, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν στην Ουκρανία.

spinal_tap_2.jpeg

Η πιο απαραίτητη ταινία για σήμερα, είναι χωρίς αμφιβολία η πρεμιέρα του τμήματος της «Εβδομάδας της Κριτικής» και το ντεμπούτο του Τζέσι Άιζενμπεργκ ως σκηνοθέτη «When You Finish Saving the World», για το οποίο πολλοί προσπάθησαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και λίγοι το κατάφεραν. Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν πριν ακόμη κι από εκείνα της προβολής του «Top Gun: Maverick» του Τζόσεφ Κοζίνσκι, παρουσία φυσικά του ιπτάμενου για άλλη μια φορά, Τομ Κρουζ. Άλλες δυνατές επιλογές για σήμερα είναι το «L’ Envol» του Πιέτρο Μαρσέλο από το τμήμα του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών» και το «Le Otto Montagne» των Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν και  Σαρλότ Βάντερμερσχ από το Διαγωνιστικό τμήμα.

spinal_tap_4.jpeg

Αν πάλι τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό, υπάρχει πάντα η επιλογή του Cinéma de la Plage όπου μπορεί κάποιος να παρευρεθεί χωρίς εισιτήριο. Δίπλα ακριβώς από το Παλαί λοιπόν και απέναντι από το ξενοδοχείο Majestic όνομα και πράμα, μετά τον περίπατο στην Κρουαζέτ ή ακόμη και μετά το μπάνιο στην παραλία μπορεί κανείς να δει απόψε την ταινία, «This is Spinal Tap» του Ρομπ Ράινερ.

spinal_tap_3.jpeg

Προσοχή, δεν είναι ντοκιμαντέρ! Ένα καλτ διαμάντι της δεκαετίας του ’80, με μπόλικο βρώμικο χιούμορ και έντονους χαρακτήρες δοσμένους με πολύ γλαφυρό τρόπο. Πρόκειται για μια σατιρική ταινία για τις ζωηρές συμπεριφορές των μελών της φανταστικής μπάντας Spinal Tap, τις άπειρες αυταπάτες του ροκ και του χέβι μέταλ, καθώς επίσης και για τον χαρακτήρα των μουσικών ντοκιμαντέρ που καταπιάνονται ίσως με το πιο δημοφιλές μουσικό είδος. Όσες και όσοι τυχεροί παρευρεθούν, θα απολαύσουν την ταινία και την παρουσίασή της από τον ίσιο τον σκηνοθέτη, Ρομπ Ράινερ.

spinal_tap_5.jpeg

Η ταινία «This is Spinal Tap» προβάλλεται απόψε 18/5 στις 21.30 στην Plage Macé.

This is Spinal Tap (1984) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

spinal_tap_poster.jpg

This Is Spinal Tap! (This Is Spinal Tap)

Η.Π.Α., 1984, Έγχρωμη

Κωμωδία / Μουσική, 82’

Σκηνοθεσία: Ρομπ Ράινερ

Σενάριο: Κρίστοφερ Γκεστ, Μάικλ ΜακΚίν, Χάρι Σίρερ

Πρωταγωνιστούν: Ρομπ Ράινερ, Κρίστοφερ Γκεστ, Μάικλ ΜακΚίν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ