Κινηματογραφος

Η Λέα Σεϊντού γίνεται η νέα «Εμμανουέλα»

Ποια ήταν η πρώτη που έπαιξε τον ρόλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ηρωίδα της Εμανουέλ Αρσάν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την Λέα Σεϊντού, δια χειρός της βραβευμένης με το Χρυσό Λέοντα για το «Γεγονός», Οντρέ Ντιγουάν.

Η 36χρονη Γαλλίδα θα υποδυθεί την Εμμανουέλα, στην αγγλόφωνη εκδοχή της soft porn γαλλικής επταλογίας με την Σίλβια Κριστέλ να πρωταγωνιστεί σε 5 από τα 7 συνολικά φιλμ που γυρίστηκαν μεταξύ 1974 και 1993, βασισμένα στην ομώνυμη νουβέλα του 1959.

Η νέα «Εμανουέλα» θα είναι όπως αναφέρθηκε στην αγγλική γλώσσα, σε σενάριο της Οντρέ Ντιγουάν και της Ρεμπέκα Ζλοτοφσκί με ζητούμενο πως θα μεταφερθούν οι σεξουαλικές σκηνές σε σκηνοθεσία του Ζιστ Ζεκέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Σεϊντού, το «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το «One Fine Morning» της Μία Χάνσεν Λοβ θα προβληθούν στις Κάννες.

Ποια ήταν η Σίλβια Κριστέλ - Η Εμμανουέλα της μεγάλης οθόνης

 

Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1952 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ο γαλλικής καταγωγής πατέρας της διατηρούσε ένα μικρό ξενοδοχείο και όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της, όταν ήταν 9 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν πελάτη.

Οι γονείς χώρισαν το 1966 και η Σίλβια με τη μικρή της αδελφή Μαριάνε έζησαν με τη μητέρα τους. Ως μαθήτρια ξεχώριζε, καθώς με δείκτη νοημοσύνης 165 κατάφερε να περάσει τέσσερις τάξεις.

Ήθελε να γίνει δασκάλα, αλλά σε νεαρή ηλικία αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Εργάστηκε σε μπαρ, ως γραμματέας σε εταιρεία, ακόμα και σε βενζινάδικο.

Η Σίλβια Κριστέλ ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Το 1973 σε ηλικία 21 ετών, κέρδισε τον τίτλο «Miss European Television», την ίδια χρονιά που πρωταγωνίστησε στην ολλανδική ταινία «Naked Behind the Fence».

Το 1974 η Σίλβια έγινε ευρέως γνωστή ως Εμμανουέλα, αφού πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ερωτική ταινία, η οποία έγινε παγκόσμια εμπορική επιτυχία και η καριέρα της απογειώθηκε. Ακολούθησαν άλλες έξι συνέχειες της Εμμανουέλα, ενώ η όμορφη ηθοποιός πήρε μέρος και σε άλλες παραγωγές, όπως «η Μάτα Χάρι» και «ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι. Οι ρόλοι της δηλαδή ήταν πάντα της μοιραίας γυναίκας και οπωσδήποτε της ερωμένης

Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα. Ακολούθησε αγωγή με χημειοθεραπείες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την αρρώστια. Ο καρκίνος προχώρησε στα πνευμόνια της και η Σίλβια άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Οκτωβρίου του 2012, ενώ κοιμόταν στο νοσοκομείο. Ήταν μόλις 60 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ