- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι Να Δω Σήμερα: “Insidious” του Τζέιμς Γουάν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Οι δημιουργοί του «Σε Βλέπω», φτιάχνουν ένα συμπαθές θρίλερ, το οποίο ξεκινά με αξιώσεις, στηρίζεται στους χαρακτήρες και σε ανεξήγητα συμβάντα, χτίζοντας κλιμακωτά τον τρόμο, όπως αυτό το είδος θέλει. Υπάρχει ωστόσο κάποιο σημείο που η θέση της σοβαρότητας δίνεται στην ιλαρότητα. Όσοι βέβαια είναι παθιασμένοι με τις ταινίες τρόμου, θα πάρουν αυτό που θέλουν. Θα τρομάξουν, χωρίς αυτή εδώ η ταινία να είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο που θα ακουμπήσει την αφρόκρεμα του είδους. Σαν σήμερα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας μια ταινία τρόμου που είχε αρκετούς φανς αλλά και αρκετούς φανς του είδους που δεν εντυπωσιάστηκαν. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» του Τζέιμς Γουάν.
Η οικογένεια Λάμπερτ μετακομίζει σε ένα σπίτι που διαθέτει όλα τα συστατικά για να φτιάξει κάποιος ένα τρομακτικό θρίλερ, όπως σκοτεινή σοφίτα, πόρτες που τρίζουν, πολλά δωμάτια και κεντρική ξύλινη σκάλα. Ο πατέρας (Πάτρικ Γουίλσον) είναι καθηγητής, η μητέρα (Ρόουζ Μπερν) γράφει τραγούδια στο πιάνο και ένας εκ των υιών της οικογένειας πολύ κακώς αποφασίζει μια μέρα να ανέβει ασυνόδευτος στην σοφίτα. Εκεί θα έχει ένα μικρό φαινομενικά ατύχημα με μια μισοσπασμένη σκάλα και την επόμενη μέρα θα πέσει μυστηριωδώς σε κώμα.
Η κατάσταση ξεφεύγει, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα, όταν προς βοήθεια της ανυποψίαστης οικογένειας, καλείται το μέντιουμ που συνοδεύεται από κάποιους φερόμενους ως «γκόστμπαστερς» (ένας εκ των δύο είναι ο σεναριογράφος). Όλα θα ήταν διαφορετικά για αυτή την ταινία αν τα μυστηριώδη και ανεξήγητα που γίνονται, είχαν τελικά κάποιον αντικειμενικό σκοπό και όχι απλά για να τρομάξουμε στιγμιαία. Παρ’ όλα αυτά ένα κάρο κλισέ του είδους κάνουν παρέλαση από την οθόνη. Αν είστε φανς της ταινίας-τρόμου-με-στοιχειωμένο-σπίτι, δεν θα απογοητευτείτε.
Η ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Village.
Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious)
Η.Π.Α., Καναδάς, 2010, Έγχρωμη
Θρίλερ / Μυστηρίου / Τρόμου, 103’
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Σενάριο: Λι Γουάνελ
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Η εμμονή του Κερκ Ντάγκλας με τον ήρωα και τα πέντε κερδισμένα Όσκαρ
Αναμένεται να «πιάσει» πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
Η κόντρα που κράτησε χρόνια
Η Κρίσταλ Χάρις καλεί την ηθοποιό να «ξανασκεφτεί» τη συμμετοχή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.