Κινηματογραφος

Μια «Παγιδευμένη Ψυχή» σε στοιχειωμένο σπίτι

Μια συμπαθής ταινία τρόμου

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: “Insidious” του Τζέιμς Γουάν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τι Να Δω Σήμερα: “Insidious” του Τζέιμς Γουάν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Οι δημιουργοί του «Σε Βλέπω», φτιάχνουν ένα συμπαθές θρίλερ, το οποίο ξεκινά με αξιώσεις, στηρίζεται στους χαρακτήρες και σε ανεξήγητα συμβάντα, χτίζοντας κλιμακωτά τον τρόμο, όπως αυτό το είδος θέλει. Υπάρχει ωστόσο κάποιο σημείο που η θέση της σοβαρότητας δίνεται στην ιλαρότητα. Όσοι βέβαια είναι παθιασμένοι με τις ταινίες τρόμου, θα πάρουν αυτό που θέλουν. Θα τρομάξουν, χωρίς αυτή εδώ η ταινία να είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο που θα ακουμπήσει την αφρόκρεμα του είδους. Σαν σήμερα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας μια ταινία τρόμου που είχε αρκετούς φανς αλλά και αρκετούς φανς του είδους που δεν εντυπωσιάστηκαν. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» του Τζέιμς Γουάν.

insidious-2.jpg

Η οικογένεια Λάμπερτ μετακομίζει σε ένα σπίτι που διαθέτει όλα τα συστατικά για να φτιάξει κάποιος ένα τρομακτικό θρίλερ, όπως σκοτεινή σοφίτα, πόρτες που τρίζουν, πολλά δωμάτια και κεντρική ξύλινη σκάλα. Ο πατέρας (Πάτρικ Γουίλσον) είναι καθηγητής, η μητέρα (Ρόουζ Μπερν) γράφει τραγούδια στο πιάνο και ένας εκ των υιών της οικογένειας πολύ κακώς αποφασίζει μια μέρα να ανέβει ασυνόδευτος στην σοφίτα. Εκεί θα έχει ένα μικρό φαινομενικά ατύχημα με μια μισοσπασμένη σκάλα και την επόμενη μέρα θα πέσει μυστηριωδώς σε κώμα.

insidious-3.jpg

Η κατάσταση ξεφεύγει, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα, όταν προς βοήθεια της ανυποψίαστης οικογένειας, καλείται το μέντιουμ που συνοδεύεται από κάποιους φερόμενους ως «γκόστμπαστερς» (ένας εκ των δύο είναι ο σεναριογράφος). Όλα θα ήταν διαφορετικά για αυτή την ταινία αν τα μυστηριώδη και ανεξήγητα που γίνονται, είχαν τελικά κάποιον αντικειμενικό σκοπό και όχι απλά για να τρομάξουμε στιγμιαία. Παρ’ όλα αυτά ένα κάρο κλισέ του είδους κάνουν παρέλαση από την οθόνη. Αν είστε φανς της ταινίας-τρόμου-με-στοιχειωμένο-σπίτι, δεν θα απογοητευτείτε.

Insidious (2010) Official Trailer #1 - James Wan Movie HD

Η ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Village.

insidious-poster.jpg

Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious)

Η.Π.Α., Καναδάς, 2010, Έγχρωμη

Θρίλερ / Μυστηρίου / Τρόμου, 103’

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Σενάριο: Λι Γουάνελ

Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ