Κινηματογραφος

Matt Damon και Ben Affleck ετοιμάζουν ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τα Air Jordan

Ο Sonny Vaccaro πιστώνεται την «απογείωση» της Nike

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Matt Damon και ο Ben Affleck ετοιμάζουν μια ταινία για το στέλεχος της Nike Sonny Vaccaro που απογείωσε την εταιρεία τη δεκαετία του 1980.

Ο Ben Affleck και ο Matt Damon ξανασμίγουν στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά για την αληθινή ιστορία του πρώην στελέχους της Nike, Sonny Vaccaro, ένα project από τις Amazon Studios και Skydance Sports, που βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης της συμφωνίας τους.

Damon και Affleck θα σκηνοθετήσουν μαζί και θα συμπρωταγωνιστήσουν στο (ακόμα) άτιτλο δράμα αθλητικού μάρκετινγκ με την βοήθεια της Mandalay Pictures την οποία διευθύνουν οι Peter Guber και Jason Michael Berman.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Damon θα υποδυθεί τον Vaccarro ενώ ο Affleck τον συνιδρυτή της Nike Phil Knight σε μια ιστορία γύρω από την προσπάθεια της Nike να υπογράψει τον ανερχόμενο σούπερ σταρ μπασκετμπολίστα Michael Jordan στην εταιρεία της στα μέσα της δεκαετίας του '80, ένα εγχείρημα που φαινόταν αδύνατο εκείνη την εποχή. 

Ποιος είναι ο Sony Vaccaro

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «χοντρό, Ιταλό γκάνγκστερ». Στην πραγματικότητα είναι ένας πρώην τζογαδόρος του Λας Βέγκας, ο οποίος χάρη στην οξυδέρκεια και το κοφτερό μυαλό του έφτασε να αναδειχθεί σε μια θρυλική μορφή της αμερικανικής αθλητικής βιομηχανίας και να ελέγχει πλήρως το χώρο του γυμνασιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ. Η αρχή έγινε το 1965, όταν μαζί με τον παιδικό του φίλο Patt Di Cesare διοργάνωσε στο Πίτσμπουργκ το πρώτο καμπ για γυμνασιόπαιδα απ’ όλη τη χώρα, το Dapper Dan Rounball Classic. Η καθιέρωση, ωστόσο, ήρθε το 1984, όταν Sony Vaccaro πλησίασε έναν νεαρό ονόματι Michael Jordan για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία του, τη ΝΙΚΕ.

Sony Vaccaro και Michael Jordan © Τwitter

Έπρεπε  παράλληλα να πείσει τον «δύσκολο» ιδιοκτήτη της Νike Phil Knight, να εμπιστευτεί τα λεφτά του σε ένα πρόσωπο που ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό. Όμως με την εξυπνάδα και την ετοιμολογία του ο Vaccaro μπορούσε να καταφέρει τον οποιοδήποτε και αναλύοντας τις ιδέες του σε μια συνάντηση που είχαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, εξασφάλισε την έγκριση του Knight ανοίγοντας το δρόμο προς την επιτυχία. Τον Αύγουστο του 1984 οι σχεδιαστές της Nike, συναντήθηκαν με τον μάνατζερ του Jordan Ν για να προτείνουν τις ιδέες τους όσον αφορά τη σειρά παπουτσιών που θα είχαν την υπογραφή του. 

Εκεί αποφασίστηκε η ονομασία των παπουτσιών. Τον ίδιο μήνα ο Vaccaro επιχείρησε να γνωρίσει την οικογένεια του Jordan και τον ίδιο για να του αποκαλύψει το πόσο σημαντικός θα γινόταν για τη Nike και πόσο θα τον ωφελούσε το ενδεχόμενο συμφωνίας...

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ