Κινηματογραφος

Δάφνη Πατακιά: Πρωταγωνιστεί στην ταινία της Μαρί Γκαρέλ-Βάις «Sur la branche»

Η 29χρονη Ελληνίδα ηθοποιός στα γυρίσματα μιας γαλλο-βελγικής παραγωγής που θα δούμε στις οθόνες στο τέλος του 2022

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Δάφνη Πατακιά θα πρωταγωνιστήσει στην καινούργια ταινία της Μαρί Γκαρέλ-Βάις με τίτλο «Sur la branche», με τους Benoît Poelvoorde και Agnès Jaoui.

Η 29χρονη Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά, που είδαμε πέρυσι στην «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν, πρωταγωνιστεί στην καινούργια ταινία της Μαρί Γκαρέλ-Βάις με τίτλο «Sur la branche». Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτές τις μέρες στη Ρεν, στη Βρετάνη, και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Όπως και η προηγούμενη ταινία της Βάις, «Το τέλος της γιορτής», η ιστορία στρέφεται γύρω από μια ψυχική διαταραχή: η κεντρική ηρωίδα, η Μιμί, είναι διπολική∙ η ζωή της είναι μια εναλλαγή βαθιάς κατάθλιψης και άγριας χαράς. Αλλά, όταν γνωρίζει τον χασοδίκη δικηγόρο Πολ και τον πείθει να υπερασπιστεί τον Κριστόφ, έναν μικροαπατεώνα με ποινικό μετρώο που επιμένει πως είναι αθώος, η Μιμί βρίσκει ένα σκοπό, μια αποστολή.

Το 2015, οι κριτικοί δεν ήταν ευγενικοί με τη Μαρί Γκαρέλ-Βάις: η ταινία στην οποία είχε γράψει το σενάριο −το «Μη με μεγαλώσεις ποτέ» του Τιερί Πουαρό− προκάλεσε πολύ αρνητικά σχόλια. Ήταν μια ιστορία με εφήβους οι οποίοι αν αποφάσιζαν να μεγαλώσουν μεταμορφώνονταν σε  ζόμπι: πέρα από το απλοϊκό μήνυμα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γκαρέλ-Βάις έγραφε για ζωντανούς νεκρούς, πράγμα που κινδύνευε να την κατατάξει στην κατηγορία των δημιουργών Β-movies για μεταμεσονύκτιες προβολές. Στη συνέχεια, η Γαλλίδα σεναριογράφος και σκηνοθέτρια κέρδισε το χαμένο έδαφος με το «Τέλος της γιορτής» και φαίνεται ότι το «Sur la branche» θα είναι η ένδειξη της δικής της ενηλικίωσης χωρίς τη μεταμόρφωσή της σε ζόμπι.

Στην ταινία παίζει ο γνωστός Βέλγος ηθοποιός Benoît Poelvoorde, ο οποίος γύρισε τέσσερις ταινίες μέσα στο 2021 που βρίσκονται αυτόν τον καιρό σε post-production, καθώς και η επίσης γνωστή Γαλλίδα Agnès Jaoui που πρωταγωνιστεί στο «À l'ombre des filles» το οποίο βγήκε στις γαλλικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα προβληθεί και η ταινία «Οι πέντε διάβολοι», στην οποία η Δάφνη Πατακιά συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Adèle Exarchopoulos («Η ζωή της Αντέλ», «Νουρέγιεφ», «Σίμπυλ»).