Κινηματογραφος

Έλεν Μίρεν, ένα ακόμη βραβείο

Τη μεγάλη κυρία της βρετανικής σκηνής και της παγκόσμιας οθόνης θα δούμε σε πέντε ταινίες μέχρι το 2023

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Έλεν Μίρεν στα SAG Awards
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Τι δηλώνει η Έλεν Μίρεν για τις φήμες ότι θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία για την Ουκρανία - Το Βραβείο Life Achievement που της απονεμήθηκε στα SAG Awards 2022

Την περασμένη Κυριακή, η Έλεν Μίρεν πρόσθεσε ένα ακόμα βραβείο στην καριέρα της από την Screen Actors Guild. Στην τελετή απονομής, το Βραβείο Life Achievement τής παρέδωσαν οι δύο Κέιτ: η Κέιτ Γουίνσλετ και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η 72χρονη Βρετανίδα ηθοποιός αναφέρθηκε χιουμοριστικά στην ηλικία της, αλλά η Γουίνσλετ πρόσθεσε ότι η Μίρεν «είναι η σημαιοφόρος των γυναικών πάνω από 45 ετών. Επιβεβαιώνει αυτό που ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αναγνωριστεί στο επάγγελμά μας: ότι οι γυναίκες γίνονται καλύτερες με το πέρασμα του χρόνου».

Helen Mirren Accepts the Life Achievement Award | 28th Annual SAG Awards | TNT

«Έχω ενταχθεί σε μια φυλή απατεώνων και αλητών πριν από πάρα πολύ καιρό», είπε η Mίρεν παίρνοντας το βραβείο και κάνοντας απολογισμό της ζωής της ανάμεσα στους ηθοποιούς. Θυμήθηκε τη μακρινή εποχή όπου έπαιζε τη «Φαίδρα» σε ένα θέατρο στην Ελλάδα και τα πρώτα της βήματα όταν προσπαθούσε να μπει στο καστ του “Fast and Furious”. Η Μίρεν είναι ο 57ος αποδέκτης του βραβείου, μαζί με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Mόργκαν Φρίμαν, Ρίτα Μορένο, Ντέμπι Ρέυνολντς, Άλαν Άλντα και Κάρολ Μπερνέτ.Το βραβείο απονέμεται σε ηθοποιούς που προωθούν τα «καλύτερα ιδανικά του επαγγέλματος του ηθοποιού» παράλληλα με το ανθρωπιστικό έργο. Μεταξύ άλλων, η Μίρεν συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Women for Women International που υποστηρίζει γυναίκες θύματα πολέμου με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Τη μεγάλη κυρία της βρετανικής σκηνής και της παγκόσμιας οθόνης θα δούμε σε πέντε ταινίες μέχρι το 2023, μεταξύ των οποίων είναι το “Golda” για την Ισραηλινή πρωθυπουργό Γκόλντα Μέιρ που επικεντρώνεται στις μέρες του πολέμου του Γιομ Κιπούρ.

Για τις φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο περί πιθανής ταινίας γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Έλεν Μίρεν είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πρόωρο: «δεν ξέρουμε πώς τελειώνει η ιστορία.» Ωστόσο, το μεταξύ, τα κοινωνικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ο Τζέρεμι Ρένερ, που έχουμε δει στο “Bourne Legacy” και στο “The Hurt Locker”, θα υποδυθεί τον Ζελένσκι.

Τα βραβεία της Ένωσης των Αμερικανών Ηθοποιών δείχνουν συχνά τον δρόμο για τα Όσκαρ. Η Τζέσικα Τσαστέιν που βραβεύτηκε για το “Eyes of Tammy Faye”, είναι φαβορί για το φετινό Όσκαρ, όπως και ο Γουίλ Σμιθ και η Αριάνα Ντεμπόουζ. Σε πολλούς έκανε εντύπωση το ότι η SAG αγνόησε την ταινία “Belfast”, του Kenneth Branagh η οποία μέχρι τώρα έχει αποσπάσει άριστες κριτικές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ