Κινηματογραφος

The Batman: Όλα όσα γνωρίζουμε πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Μαρτίου

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την  πολυαναμενόμενη ταινία «The Batman».

The Batman: Όλα όσα γνωρίζουμε για την νέα ταινία των Ματ Ριβς και Πίτερ Κρέγκ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία ταινία «Batman» που προβλήθηκε στο σινεμά. Το θρυλικό και ιστορικό φρανσάιζ του «Σκοτεινού Ιππότη» της πόλης Gotham έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες και πάντα γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες. Η νέα ταινία «The Batman» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου με ένα τελείως διαφορετικό στιλ από ότι έχουμε συνηθίσει στον παρελθόν. Τι γνωρίζουμε όμως για την ταινία των Ματ Ριβς και Πίτερ Κρέγκ και πώς εκείνοι την οραματιστήκαν με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον;

Η επίσημη αφίσα της ταινίας «The Batman».

Ο Bruce Wayne βυθίζεται στο σκοτάδι της πόλης Gotham και πολεμάει το κακό μέσα στις κακόφημες γειτονιές της. Με συμμάχους τον Alfred και τον James Gordon προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του. Στη διαδρομή θα γνωρίσει μία σειρά από χαρακτήρες πολύ γνωστούς στους φανς του Σκοτεινού Ιππότη όπως οι Catwoman, Penguin, Carmine Falcone και o The Riddle. Οι έχθροι φτιάχνουν τις δικές τους νέες συμμαχίες και ο Bruce Wayne πρέπει να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που καταστρέφουν τη Gotham City. 

The Batman: Η νέα ταινία με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Κόλιν Φάρελ, Ζόι Κράβιτς, Άντι Σέρκις 

Η νέα version του Batman είναι ενδιαφέρουσα και στο κοινό φαίνεται να αρέσει πολύ. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές και διαφορετικές εκδοχές που απεικονήθηκε ο χαρακτήρας του Bruce Wayne. Όσοι έχουν παρακολουθήσει και παράλληλα αγαπήσει τις ταινίες, έχουν ξεχωρίσει τις καλύτερες προσπάθειες. Μία από αυτές ήταν σίγουρα η ταινία «Batman: The Movie» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ουέστ το 1966. Ακόμα και σήμερα παραμένει για πολλούς ως ένας από τους ανθρώπους που απεικόνισαν πολύ πιστά  τον Σκοτεινό Ιππότη της Gotham. Ακολούθησαν και πιο σύγχρονες ταινίες όπως οι πολύ επιτυχημένες του Τιμ Μπάρτον την τριετία 1989 - 1992 με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κίτον. Τα «Batman» και «Batman Returns» αποτελούν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ταινιών του γνωστού σκηνοθέτη με αυτές να είναι γεμάτες από ένα άρωμα δεκαετίας του 1940, πολλά κομμάτια σάτιρας, ωραίες λήψεις και ένα δυνατό cast (Μισέλ Φάιφερ, Τζακ Πάλανς και Κρίστοφερ Γουόκερ).

Batman saves Selina Kyle | Batman Returns (4k Remastered)

Οι ταινίες που έβαλαν τον Batman στις συνειδήσεις του περισσότερου κόσμου, αποτελούν με βεβαιότητα η τριλογία «Dark Knight». Ο Κρίστοφερ Νόλαν παρουσίασε μία πιο σκοτεινή έκδοση του ήρωα της DC, κάτι το οποίο ενίσχυσε η θρυλική ενσάρκωση του Joker από τον Heath Ledger. Η προσπάθεια των Ριβς και Κρεγκ φαίνεται να είναι προς την ίδια κατεύθυνση, με σημαντική διαφορά την πρόσθεση πολλών στοιχείων νουάρ. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η ταινία του 2022 είναι βασισμένη στο κόμικ «The Long Halloween», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και συμπεριέλαβε πολλούς από τους πιο γνωστούς εχθρούς του Batman. Η παραδοχή δεν είναι ακόμα ανοιχτή από τον σκηνοθέτη, με τον ίδιο να δηλώνει στο παρελθόν ότι «Ο Μπάτμαν άρχισε ως ντετέκτιβ. Με ενέπνευσε η ιδέα να επιστρέψω σε αυτή του την ιδιότητα, να τον απογυμνώσω από τα στοιχεία του φανταστικού ενός υπερήρωα. Θέλαμε κάποιον του οποίου η υπερδύναμη είναι ότι αντέχει τα πάντα για να κάνει αυτό που πρέπει».

 

Φωτογραφία από τα γυρίσματα του «The Batman».
Ο Ματ Ριβς δίνει οδηγίες στα γυρίσματα του «The Batman».

Η νέα ταινία Batman δεν θα είναι άλλο ένα origin story για τον χαρακτήρα, όμως θα υπάρξουν κάποια κομμάτια που θα θυμήσουν τα πράγματα που «δημιούργησαν» τον vigilante της Gotham. Τόσο ο ίδιος ο σκηνοθέτης όσο και ο σεναριογράφος Πίτερ Κρεγκ, θέλησαν κόψουν τη σύνδεση που μπορεί υπήρξε με όλες τις πρηγούμενες προσπάθειες απεικόνισης του ήρωα στη μεγάλη οθόνη. «Δεν ήθελα να ξεκινήσω με ένα origin story, αλλά με τον νεαρό Μπάτμαν. Οπότε τον παρακολουθούμε να λύνει ένα μυστήριο με έναν τρόπο που φωτίζει την καταγωγή του και τον κλονίζει συθέμελα» συμπλήρωσε ο Ματ Ριβς και συνέχισε λέγοντας «συνδέεται με τους άλλους μέσα από τη στολή, το αυτοκίνητο, τα γκάτζετ, είναι πολύ κουλ… αλλά δεν είναι στα αλήθεια ένας υπερήρωας. Κάτω από όλα αυτά, είναι ένας άντρας και θέλει να έρθει σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά μέσα του. Το γεγονός ότι έχει ηρωικό κίνητρο και θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο -αλλά σίγουρα δεν είναι απλώς ένας αλτρουιστής- κάνει αυτό τον χαρακτήρα πιο οικείο».

Μία φωτογραφία από τα γυρίσματα του «The Batman».

Για να μπορέσει ο Ματ Ριβς να πει την ιστορία που θέλει με τον δικό του τρόπο, ήταν αναγκαίο να διαλέξει και το κατάλληλο cast. Ο σκηνοθέτης είχε σκεφτεί τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του πρωταγωνιστή πολύ πριν αυτός πει το τελικό «ναι». Τον έχει παρακολουθήσει σε μία σειρά από ταινίες και διαφορετικά πρότζεκτ, έτσι για πολλά χρόνια ήταν αδιαμφησβήτητα η πρώτη του επιλογή. «Είναι πολύ διαφορετικός σε κάθε ταινία. Στο Good Time είδα κάτι που τον συνέδεε με τον Μπάτμαν. Νιώθεις την απόγνωση του στην ταινία και το κίνητρο του, αλλά και το πόσο ευάλωτος είναι. Ήθελα αυτή η εκδοχή του Μπάτμαν να είναι τρομαχτική, αλλά και ευάλωτη. Όταν είδα πόσες διαφορετικές πτυχές δίνει ο Ρομπ στους ρόλους του, ένιωσα ότι μπορεί να αναλάβει τον χαρακτήρα» είπε ο Ριβς αιτιολογώντας την επιλογή του. 

Η επιλογή του Ρόμπερτ Πάτινσον ως κεντρικού χαρακτήρα δεν συνοδεύτηκε με τα καλύτερα σχόλια από τους φανς του Batman. Η κληρονομιά ήταν πολύ βαριά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι προκάτοχοί του ήταν οι Κρίστιαν Μπέιλ και Μπεν Άφλεκ. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν έχει σημασία για τους συντελεστές της ταινίας, διότι ο Πάτινσον ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαν. Ο Κρίστιαν Μπέιλ ξέρει τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσεις σε μία ταινία Batman και πριν μερικά χρόνια είχε δώσει τις συμβουλές του στον Πάτινσον. 

Christian Bale’s Advice for New Batman Robert Pattinson

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον φαίνεται πως έχει κατανοήσει τι ακριβώς έχει ζητηθεί από εκείνον και τον τρόπο που θα ενσαρκώσει τον ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Ο 35χρονος αστέρας του Χόλιγουντ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα δουλειά του. Για να είναι σε θέση να παίξει τον Batman προπονήθηκε για 7 εβδομάδες σε συγκεκριμένες σκηνές με υψηλές απαιτήσεις. Τον ίδιο φαίνεται να τον εξιτάρει πολύ η ιδέα μιας διαφορετικές περσόνας του χαρακτήρα, από αυτά που τον είχε συνηθίσει στο παρελθόν το ευρύ κοινό. Έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι λέγοντας πως «Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ο Μπρους Γουέιν ήταν τόσο ριζικά διαφορετικός. Μετά κατάλαβα ότι δεν είναι ένας γόης σε αυτή την ιστορία. Στις προηγούμενες ταινίες, αυτό ήταν καθοριστικό, οπότε μου φάνηκε παράξενο το σενάριο. Ο Μπρους είναι τελείως μόνος και απομονωμένος, και άρα συναρπαστικός. Ο Μπρους δεν ξέρει αν θα σώσει τον κόσμο, δεν ξέρει αν ο Μπάτμαν θα τα καταφέρει, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Τον διακρίνει απόγνωση». Ο κεντρικός πρωταγωνιστής δεν έμεινε εκεί και συμπλήρωσε «Ήθελα να είναι λιγότερο ανθρώπινος με τη στολή. Ήθελα να περάσει αυτό στις κινήσεις του. Ο Μπρους προσπαθεί ακόμα να καταλάβει ποιος είναι ο Batman. Οι μάχες που δίνει μοιάζουν προσωπικές. Ο λόγος που υπερτερεί είναι γιατί κάθε φορά που παλεύει με έναν άγνωστο είναι σαν να τον έχει πλήξει προσωπικά. Φαντάζεται ότι ο αντίπαλος του είναι το άτομο που σκότωσε τους γονείς του. Τελικά, δεν κερδίζει κανείς έτσι, γιατί αν μάχεσαι τόσο συναισθηματικά, κάνεις λάθη και χάνεις. Αλλά δεν νομίζω ότι νοιάζεται να επιβιώσει, απλώς θέλει να πονάει τους άλλους και να αποδώσει τη δική του αμφισβητήσιμη έννοια δικαίου» για τα δικά του στοιχεία που ήθελε να βάλει στον ρόλο. 

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον σε σκηνή από την ταινία «The Batman».
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον προπονήθηκε 7 εβδομάδες για σκηνές υψηλών απαιτήσεων.

Ο Πάτινσον σε σκηνή της ταινίας «The Batman».

Μία ταινία Batman διαθέτει πάντα μεγάλα ονόματα συνολικά στο cast. Το «The Batman» δεν μπορούσε να παρεκλίνει πολύ από αυτό, όπως είναι φυσικό. Στο πλευρό του εκδικητή της Gotham βρίσκονται ο Άντι Σέρκις (Lord Of The Rings, War Of The Planet Of Apes) ως Alfred και ο Τζέφρι Ράιτ (The French Dispatch, Shaft, Hunger Games: Mockingjay) ως ο ντετέκτιβ James Gordon. 

Οι Batman και James Gordon σε σκηνή από την ταινία.
Ο Batman (Ρόμπερτ Πάτινσον) και ο James Gordon (Τζέφρι Ράιτ) πάντα συνεργάζονται για το καλό της Gotham City.

Αυτό που φαίνεται πως θα κλέψει την παράσταση όμως στην ταινία, είναι η Ζόι Κράβιτζ. Αυτή θα βρίσκεται στον ρόλο της Selina Kyle ή πιο γνωστή ως Catwoman. Μετά τη συμμετοχή της στα «Mad Max: Fury Road», «Divergent» και «X - Men: First Class» η 34χρονη ηθοποίος ετοιμάζεται να συνθέσει ένα από τα πιο θρυλικά κινηματογραφικά δίδυμα μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Η σχέση της Catwoman με τον Batman είναι πολλές φορές περίεργη, έχει ιδιαιτερότητες και ταυτόχρονα πάντα κερδίζει το ενδιαφέρον των φίλων του φρανσάιζ. Η Κράβιτζ αναλαμβάνει από τις προκατόχους της Αν Χάθαγουει (Dark Knight Rises), Χάλι Μπέρι (Catwoman), Μισέλ Φάιφερ (Batman Returns) και Κάρμεν Μπικοντόβα (Gotham) έναν σημαντικό ρόλο για το Batman Universe. «Δεν ήθελα να επικεντρωθώ στο να κάνω τον χαρακτήρα εμβληματικό ή σέξι ή οτιδήποτε θα περίμενε κανείς. Ήθελα να δείξω το πνεύμα της. Δεν είναι συχνό να έχουμε έναν σύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, ειδικά σε τόσο μεγάλες ταινίες. Συγκινήθηκα με την ιστορία της, το παρελθόν της, τον πόνο της, τον αγώνα και το σθένος της. Είναι ένας χαρακτήρας που στέκει όχι ως συμπληρωματικός ή ως ένα όμορφο κορίτσι με κολλητά ρούχα. Δεν χρειάζεται κανέναν σωτήρα και την ίδια στιγμή όταν διάβαζα το σενάριο, την ένιωθα πραγματικά. Έχει μία σημαντική δική της ιστορία που πρέπει να ειπωθεί» ανέφερε η πρωταγωνίστρια για πως θέλει να παίξει τον ρόλο. Σε αυτή την ταινία δεν θα φοράει την χαρακτηριστική στολή της, όμως σίγουρα αυτή η ώρα δεν αργεί να έρθει.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Ζόι Κράβιτζ σε σκηνή από την ταινία.
Ο Batman (Ρόμπερτ Πάτινσον) και η Catwoman (Ζόι Κράβιτζ) αναβιώνουν ένα από τα πιο θρυλικά κινηματογραφικά δίδυμα.

Ο Ματ Ριβς είναι και αυτός πολύ ενθουσιασμενός με τη συνύπαρξη των Πάτινσον και Κράβιτζ στο σετ. «Ήξερα από την πρώτη συνάντηση με τη Ζόι ότι έχει κάτι ιδιαίτερο. Είδα τη σύνδεση της με τη Σελίνα Κάιλ και ένιωθα ότι ήταν ένας χαρακτήρας με τον οποίο θα συνδεόταν» εξέφρασε ο σκηνοθέτης για τη Ζόι Κράβιτζ, ενώ για τη σχέση μεταξύ τους πρόσθεσε «Έχει κάτι μαγικό ο τρόπος που ο Ρομπ και η Ζόι έπαιξαν ο ένας τον άλλον από την αρχή. Είναι φίλοι και έχουν χημεία και για μένα, ως σκηνοθέτη, ήταν πολύ συναρπαστικό». Ακόμα η Ζόι Κράβιτζ μαθαίνει Τάε Κβο Ντο από την ηλικία των 11 ετών. Δάσκαλός της είναι ο υπεύθυνος για τις μάχες της ταινίας, Ρομπ Αλόνζο και αυτό μόνο του είναι ενδιαφέρον.

kravitz - catwoman
Η Ζόι Κράβιτζ θα είναι η νέα κινηματογραφική Catwoman.
  

Τα μεγάλα ονόματα στο cast κοσμούν και τους εχθρούς του Batman. Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό πως ο Κόλιν Φάρελ θα γίνει ο κινηματογραφικός Πιγκουίνος ή αλλιώς  Oswald Cobblepot. Ο χαρακτήρας έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στους κινηματογράφους μετά από εκείνον του Ντάνι Ντε Βίτο στο «Batman Returns». Στο μεσοδιάστημα έχει μεσολαβήσει η εξαιρετική ερμηνεία του Ρόμπιν Λόρντ Τέιλορ από τη σειρά 5 σεζόν Gotham. Ο Κόλιν Φαρελ ήταν πολύ ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στην ταινία του Ριβς και ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «Το σενάριο ήταν εκπληκτικό. Είχε βάθος και κάθε χαρακτήρας έχει παρελθόν και ψυχολογικό υπόβαθρο. Η σιλουέτα του χαρακτήρα μου είναι -σε αυτή την ταινία- πολύ δραματική και διαφορετική. Μοιάζω με πιγκουίνο και με κορίνα μπόουλινγκ. Όταν είδα το πρόσωπο του Πιγκουίνου για πρώτη φορά, έμεινα άφωνος. Είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνουν τόσο πολύ στο πρόσωπο μου και είμαι απόλυτα ευγνώμων στην ομάδα του μακιγιάζ που το πήγε μέχρι τέλους». Για να μπορέσει να είναι έτοιμος για τα γυρίσματα, το επιτελείο τον προετοίμαζε για τρεις ολόκληρες ώρες εξαιτίας της τοποθέτησης προσθετικών στη μύτη, το άνω χείλος, το πηγούνι, τα φρύδια, τους λοβούς και τον λαιμό του. Ο Μάικλ Μαρίνο είναι υπεύθυνος για το μακιγιάζ και ήδη λέγονται πολλά για την εκληκτική δουλειά του. Ταυτόχρονα ο χαρακτήρας επανέρχεται στο χαρακτηριστικό του μωβ χρώμα που έχει στα κόμιξ σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρουχισμό.

Εκτός από όλα τα παραπάνω ο Κόλιν Φάρελ πέρασε πολλές ώρες πάνω στη φωνητική, ώστε να ακούγεται πιο πιστός ως Πιγκουίνος. «Έκανα μαθήματα με έναν υπέροχο δάσκαλο προφοράς που προσεγγίζει την ομιλία μέσα από κοινωνικά και ψυχολογικά κριτήρια. Έχει να κάνει με την καταγωγή του χαρακτήρα, με την περίοδο που γεννήθηκε, την ανατροφή του, τις ψυχολογικές επιπλοκές του μεγαλώματος του, πώς επηρεάστηκε η συμπεριφορά του κτλ. Ήταν σαν ανθρωπολογική μελέτη στην ιστορία ενός και μόνο ανθρώπου» είπε ο Φάρελ σχετικά με τις προκλήσεις της ταινίας. Ο Ματ Ριβς από την άλλη λατρεύει τον ηθοποιό και εξέφρασε πως ήθελε να τον κάνει να χάσει κάποια κιλά για το καλό της υγείας του. 

penguin - the - batman
Ο Κόλιν Φάρελ θα βρίσκεται στον ρόλο του Πιγκουίνου.

Το «The Batman» καταφέρνει να συμπερλιμβάνει πολλούς από τους εχθρούς του vigilante της πόλης Gotham. Ο Πολ Ντέινο ως Riddle και ο Τζον Τορτούρο ως Carmine Falcone συμπληρώνουν το κεντρικό cast. Ο Ντέινο μετά από μία καριέρα με συγκλονιστικές ερμηνείες όπως τα «There Will Be Blood, «Little Mrs Sunshine» και «Prisoners» αναλαμβάνει έναν πολύ εκκεντρικό ρόλο των ταινιών Batman. Από την άλλη ο Τζον Τορτούρο (Barton Fink, Fading Gigolo, Quiz Show) αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην ταινία λέγοντας πως «Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα το κάνω, δεν ήξερα αν ήθελα να παίξω έναν τέτοιο χαρακτήρα. Μετά, είχα κάποιες ιδέες και ο Ματ ήταν ανοιχτός». Τέλος οι Πίτερ Σαρσγκαρντ ως Gil Colson, Μπάρι Κίογκαν ως Stanley Merkel και Τζέιμι Λόσον ως η Bella Reál πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές. 

Riddle - The Batman
Ο Πολ Ντέινο ενσαρκώνει τον εκκεντρικό Γρίφο.

Ο Ματ Ριβς φαίνεται πως θέλει να αφήσει πίσω του μία καλή δουλειά πάνω στον χαρακτήρα του Batman. Η ταινία ξεκίνησε γυρίσματα τον Φεβρουάριο του 2020 στη Γλασκώβη και ο σκηνοθέτης προσπαθεί να σεβαστεί το τεράστιο fanbase του ήρωα της Gotham. Αυτό περιλαμβάνει μία σειρά από πολλά πράγματα. Αρχικά η στολή του Batman είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να φαίνεται πως έχει πολυφορεθεί και υποστεί φθορές από τις σκληρές μάχες του Bruce Wayne. Μεγάλη προσοχή δόθηκε επίσης στο πως θα φαίνεται ο Πάτινσον. Οι συντελεστές μείνανε μακριά από έναν Batman ο οποίος έχει μεγάλη μυϊκή ανάπλαση. Ο Bruce Wayne σε αυτή την εκδοχή φαίνεται ένας λιγνός, δυνατός μαχητής των δρόμων.

Το κομμάτι στο οποίο όλο το τεχνικό team της ταινίας αφιέρωσε πολύ χρόνο, είναι το Batmobile. Δημιουργήθηκε από 1.000 ξεχωριστά μέρη και όλοι οι συντελεστές αναφέρουν πως λειτουγγεί άψογα. Το design προσέχτηκε ιδιαίτερα, καθώς η μηχανή, τα λάστιχα και το κουτί ταχυτήτων φτιάχτηκαν αποκλειστικά για την ταινία. Ο χρόνος κατασκευής ανέρχεται στις 12 εβδομάδες. 

Η μουσική είναι ένα επίσης απαραίτητο κομμάτι της ταινίας. Ο Μάικλ Τζιακίνο είναι υπεύθυνος για το μουσικό θέμα της με τον ίδιο να γράφει τη μουσική πριν τα πρώτα γυρίσματα. Το πρώτο δείγμα στάλθηκε στον Ματ Ριβς λίγο πριν την έναρξη τη δουλειάς στο σετ και αποτελούσε ένα ηχρογραφημένο κομμάτι από μία ορχήστρα. Το θέμα έντυσε μουσικά μία σκηνή στην οποία ο Πάτινσον βάφει τα μαλλιά του μαύρα και λέγεται πως ήταν τόσο συγκλονιστική, που άμεσα αποφασίστηκε να μην αλλαχτεί τίποτα πάνω σε αυτή. Εκτός από διάφορα κονσέρτα και ρέκβιεμ, στην ταινία συμπεριλαμβάνονται και άλλα πολύ γνωστά τραγούδια όπως για παράδειγμα το «Ave Maria» από τον Σούμπερτ ή το «Something in the Way» των Nirvana.

THE BATMAN – Main Trailer

Το «The Batman» κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου και μέχρι στιγμής στρέφει όλα τα φώτα πάνω του. Η ταινία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους όσους αγαπάνε το φρανσάιζ και περιμένουν να δούνε με προσοχή τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως τον νέο Σκοτεινό Ιππότη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ