Κινηματογραφος

«L’ Avventura» και η μελαγχολική ομορφιά της Μόνικα Βίτι

Η πρώτη ταινία από την τριλογία του Μικελάντζελο Αντονιόνι που την έκανε σταρ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
L'Avventura με τη Μόνικα Βίτι

Τι Να Δω Σήμερα: «L’ Avventura» του Μικελάντζελο Αντονιόνι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ήταν μία από τις πιο λαμπερές και δημοφιλείς ηθοποιούς της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Η μελαγχολική ομορφιά της Μόνικα Βίτι, μιας ηθοποιού από τον μακρύ κατάλογο με τις Ιταλίδες της καρδιάς μας, μούσας και συντρόφου ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, έφυγε χθες, ετών 91. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Η Περιπέτεια» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

L'Avventura (1960) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

Δυο καλές φίλες, η Άννα (Λέα Μασάρι) και η Κλαούντια (Μόνικα Βίτι) ξεκινούν για μια εκδρομή προς τη Σικελία, μαζί με τον Σάντρο (Γκαμπριέλε Φερτσέτι), τον αγαπητικό της πρώτης και μια παρέα από μεγαλοαστούς της Ρώμης. Αφού δένουν με το σκάφος τους σε ένα βραχώδες μικρό νησί, η Άννα εξαφανίζεται και ενώ η παρέα θα αναχωρήσει για να αναζητήσει βοήθεια, ο Σάντρο και η Κλαούντια θα παραμείνουν στο νησί, επικίνδυνα στροβιλιζόμενοι από τον αναπόδραστο ερωτισμό που αναδύεται ανάμεσά τους.

Παρά τις αρχικές αποδοκιμασίες στην παγκόσμια πρεμιέρα της το 1960 στις Κάννες, η ταινία κέρδισε τους κριτικούς και σύντομα στρογγυλοκάθισε στην κορυφή των καλύτερων ταινιών που έχουν γυριστεί ποτέ (ως τότε), ενώ ο Αντονιόνι παρά την ήδη ώριμη πορεία του, ήταν με αυτήν εδώ την ταινία που κατάκτησε την αναγνώριση του κινηματογραφικού κόσμου. Η πρώτη ταινία από την γνωστή «Τριλογία της Αλλοτρίωσης» του Ιταλού σκηνοθέτη και το φιλμ που έκανε τη Μόνικα Βίτι σταρ, ξεκινά με μια χιτσκοκική ατμόσφαιρα θρίλερ μυστηρίου και στη συνέχεια κάνει στροφή σε ένα υπαρξιακό σινεμά, με έντονη διάθεση ανάδειξης της αποξένωσης, της μοναξιάς και του εσωτερικού κενού των χαρακτήρων, καθώς επίσης και της απάθεια και ματαιοδοξίας των μπουρζουά της εποχής.

L'Avventura

Η ταινία «Η Περιπέτεια» είναι διαθέσιμη στο YouTube.

Η Περιπέτεια (L’ Avventura)

  • Ιταλία, Γαλλία, 1960, Ασπρόμαυρη
  • Δράμα / Μυστηρίου / Ρομαντική, 144’
  • Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
  • Σενάριο: Μικελάντζελο Αντονιόνι, Έλιο Μπαρτολίνι, Τονίνο Γκουέρα
  • Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Βίτι, Γκαμπριέλε Φερτσέτι, Λέα Μασάρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ