Κινηματογραφος

Kινέζοι εθνικιστές τα βάζουν με τον Κιάνου Ριβς λόγω Θιβέτ

Απειλούν με μποϊκοτάζ το Matrix

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kιάνου Ριβς
Kιάνου Ριβς © Jamie Potts/ΕPA Pool

Κινέζοι εθνικιστές απειλούν να μποϊκοτάρουν την ταινία «The Matrix: Resurrections», καθώς ο Κιάνου Ριβς αναμένεται να παρευρεθεί σε συναυλία υπέρ του Θιβέτ.

«Ο Κιάνου Ριβς θα βρεθεί σε μια συναυλία υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ; Δεν φοβούνται αυτές οι διασημότητες μήπως χάσουν την αγορά της Κίνας;» έγραψε ο CHINAD8, ένας λογαριασμός στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, το αντίστοιχο κινεζικό twitter. «Η ταινία The Matrix: Resurrection μπορεί να καταργηθεί τώρα», έγραψε ένας ακτιβιστής. «Βγείτε από την κινεζική αγορά, σας ευχαριστώ», έγραψε ένας άλλος.  

Οι αναρτήσεις ήρθαν μετά από αναφορές ότι ο Ριβς και καλλιτέχνες όπως οι Πάτι Σμιθ, Λόρι Άντερσον και Τζέισον Ιζμπελ θα δώσουν το παρόν σε μια συναυλία στην οποία ο συνθέτης Φίλιπ Γκλάς, ο οποίος θα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Tibet House, φιλανθρωπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1987 από τους Φίλιπ Γκλάς, Δαλάι Λάμα και Ρίτσαρντ Γκιρ. 

Ο τελευταίος μάλιστα λόγω της σχέσης του με τον Δαλάι Λάμα είναι κινηματογραφικό persona non grata στην Κίνα, ενώ άλλοι ηθοποιοί όπως ο Μπραντ Πιτ ο οποίος έπαιξε στην ταινία «Επτά χρόνια στο Θιβέτ» ήταν αποκλεισμένοι από την εγχώρια αγορά για χρόνια (οι ταινίες του Πιτ παίχτηκαν ξανά το 2016 στην Κίνα).

Για την ιστορία το Matrix δεν έχει πάει και τόσο καλά στο κινεζικό box office. Τα στοιχεία από το Endata δείχνουν ότι η ταινία έχει εισπράξει 78 εκατομμύρια RMB (12,3 εκατομμύρια δολάρια) μετά από 14 ημέρες κυκλοφορίας. Σύμφωνα δε με το Variety, η ταινία αναμένεται να «μπει στο περιθώριο» την επόμενη εβδομάδα, όταν οκτώ σημαντικοί κινεζικοί τίτλοι θα παιχτούν ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ