- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική για την ταινία «The Matrix Resurrections» της Λάνα Γουατσόφσκι με τους Κιάνου Ριβς, Κάρι Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Τζόναθαν Γκροφ, Νιλ Πάτρικ Χάρις.
Ο Νίο, που πλέον λέγεται Τόμας κι είναι ένας πετυχημένος αλλά και ψυχολογικά εύθραυστος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την φαντασία από την πραγματικότητα. Το αφεντικό του τον πιέζει να φτιάξει τη συνέχεια του πλέον δημοφιλούς του δημιουργήματος (ναι, καλά φαντάζεστε ότι είναι το «Matrix») καθώς όπως του λέει χαρακτηριστικά «η Warner θα το κάνει ούτως ή άλλως, με ή χωρίς εμάς»!
Από την παραπάνω απρόσμενα ειρωνική αυτοαναφορική πινελιά καταλαβαίνει κάποιος ότι η συνέχεια του «Matrix» δεν είναι άνευ ουσίας. Περισσότερο χιούμορ, αρκετή αποδόμηση ενός κινηματογραφικού μύθου «που παίζει με το μυαλό του θεατή» αλλά και ιερή προσήλωση (στα όρια της εμμονής) στα σύμβολα-τοτέμ μιας πάλαι ποτέ επαναστατικής ταινίας που έκανε κάποια σύμβολα της ποπ κουλτούρας - οι κουνγκ φου χορογραφίες σε συνδυασμό με το bullet time, η black στυλιστική άποψη κ.α.- συνώνυμα της meta κριτικής στην εικονική πραγματικότητα. Μια κριτικής που εδώ ενισχύεται περαιτέρωμε αφορισμούς για το facebook και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής δικτύωσης καθώς και την μικροαστική στάση ζωής. Όχι τόσο καλό όσο το πρώτο φιλμ αλλά σίγουρα καλύτερο από τις δύο μέτριες συνέχειες, το τέταρτο μέρος του «Matrix» έχει τη διάθεση να πει κάποια περισσότερο χρήσιμα (ή απλώς γουστόζικα, ανάλογα πως το βλέπει κάποιος) πράγματα γύρω από το διαχρονικό δίλημμα περί ελεύθερης βούλησης και πεπρωμένου.
Σκηνοθεσία: Λάνα Γουατσόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Κάρι Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τζέσικα Χένγουικ, Τζόναθαν Γκροφ, Νιλ Πάτρικ Χάρις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.