Κινηματογραφος

«Ο Άι Βασίλης είναι... Λέρα», πότης, μίζερος και καταθλιπτικός

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον σε μια εντελώς διεστραμμένη χριστουγεννιάτικη κωμωδία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: "Bad Santa" του Τέρι Σβίγκοφ

Τι Να Δω Σήμερα: "Bad Santa" του Τέρι Σβίγκοφ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Δεν είναι πάνω από μια ανάσα μακριά τα Χριστούγεννα και μεταξύ μελομακάρονων, αγορών και γενικά τελευταίων προετοιμασιών, αν έχεις χρόνο για μια χριστουγεννιάτικη ταινία απόψε το βράδυ, είναι αυτή εδώ η απροσδόκητη και κάπως διαφορετική εκδοχή του Άγιου Βασίλη από αυτό που έχεις συνηθίσει. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ο Άι Βασίλης είναι... Λέρα» του Τέρι Σβίγκοφ.

Τι Να Δω Σήμερα: "Bad Santa" του Τέρι Σβίγκοφ

Ο Γουίλι (Μπίλι Μπομπ Θόρτον) είναι ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, ο οποίος συστηματικά ληστεύει εμπορικά κέντρα κατά τη διάρκεια της παραμονής των Χριστουγέννων, υποδυόμενος τον Άι Βασίλη, με τη βοήθεια του μικροσκοπικού συνεταίρου του, που κάνει το ξωτικό. Όλα θα αλλάξουν όταν ένα μικρό αγόρι θα πιστέψει σε αυτόν, θα τον αγαπήσει και θα συνδεθεί μαζί του (σχεδόν θα γραπωθεί από πάνω του) σαν να ήταν πραγματική οικογένεια.

Τι Να Δω Σήμερα: "Bad Santa" του Τέρι Σβίγκοφ

Πότης, μίζερος και καταθλιπτικός, ένας Άγιος Βασίλης που μισεί τα παιδιά, βρίζει χωρίς σταματημό και καπνίζει σαν φουγάρο, καταστρέφει ηθελημένα τον εαυτό του και είναι κάτι παραπάνω από αγενής στους γύρω του. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον κουβαλάει όλη την ταινία πάνω του, με μια ερμηνεία η οποία ποτέ δεν φαίνεται να πέφτει και πολύ μακριά από τον ίδιο. Μια εντελώς διεστραμμένη χριστουγεννιάτικη κωμωδία και μια σαφώς μη οικογενειακή ταινία, η οποία εν τέλει καταλήγει πραγματικά αστεία, παρ’ όλο τον παραλογισμό και την παλαβομάρα της. Στο κάτω κάτω, όλοι αξίζουν μια οικογένεια για τα Χριστούγεννα.

Τι Να Δω Σήμερα: "Bad Santa" του Τέρι Σβίγκοφ

Η ταινία «Ο Άι Βασίλης είναι... Λέρα» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Village Films. Είναι διαθέσιμη στο iTunes.

Bad Santa Official Trailer #1 - (2003) HD

Ο Άι Βασίλης είναι... Λέρα (Bad Santa)
Η.Π.Α., Γερμανία, 2003, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Εγκλήματος, 92’
Σκηνοθεσία: Τέρι Σβίγκοφ
Σενάριο: Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκα
Πρωταγωνιστούν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Λόρεν Γκράχαμ, Τόνι Κοξ, Μπρετ Κέλι, Μπέρνι Μακ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ