Κινηματογραφος

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει»: μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια

Ο απόλυτος action hero Μπρους Γουίλις ξελασπώνει την κατάσταση

Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι Να Δω Σήμερα: «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard)» του Τζον ΜακΤίρναν, με τον Μπρους Γουίλις - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Καλή εβδομάδα και συνέχεια στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα που ξεκίνησε από την αρχή του μήνα και θα φτάσει ως το τέλος Δεκεμβρίου. Σήμερα βλέπουμε μια ταινία η οποία έχει γίνει ουκ ολίγες φορές αντικείμενο συζήτησης για το αν λογίζεται ή όχι ως χριστουγεννιάτικη ταινία. Οι απόψεις διίστανται, ωστόσο η ταινία έχει ως τώρα φανατικούς υποστηρικτές όπως και να ‘χει το πράγμα και στην τελική ας κρίνει ο καθένας μόνος του. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» του Τζον ΜακΤίρναν.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν (Μπρους Γουίλις) από τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει ως το Λος Άντζελες για να επισκεφτεί την οικογένειά του. Η γυναίκα του Χόλι είναι μεγαλοστέλεχος μιας εταιρίας της οποίας τα γραφεία βρίσκονται στον τριακοστό όροφο του ουρανοξύστη Νακατόμι. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι της εταιρίας και λίγα λεπτά αφού ο Τζον Μακλέιν έχει επανασυνδεθεί με τη Χόλι μετά από μήνες, μια οπλισμένη και καλά εκπαιδευμένη ομάδα εφοδεύει στο κτίριο, κρατώντας ομήρους όλο το προσωπικό. Θα μπορέσει μόνος του ο Τζον να τους σώσει;

Ο απόλυτος ήρωας στο μυαλό πολλών νεαρών αγοριών που μεγάλωναν την δεκαετία του ’80 και του ’90, παγιδευμένος κι εκείνος μέσα στον ουρανοξύστη, είναι ο μόνος που μπορεί και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τους ομήρους, πετώντας εκρηκτικά, κάνοντας απίθανα ακροβατικά και μένοντας σταδιακά ημίγυμνος κατά τη διάρκεια της ταινίας. Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, η οποία θα σας βάλει στο εορταστικό κλίμα αν και γυρισμένη στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες και θα σας θυμίσει -για μερικούς με συγκίνηση- την εποχή που ο Μπρους Γουίλις είχε μαλλιά, έσωζε τον κόσμο σε κάθε ταινία που συμμετείχε και ήταν ο αδιαμφησβήτητος mega action hero του σινεμά. Μοναδική υποψία ενδιαφέροντος, η ερμηνεία του Άλαν Ρίκμαν.

Η ταινία «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.


Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (Die Hard)
Η.Π.Α., 1988, Έγχρωμη
Δράσης / Περιπέτεια, 132’
Σκηνοθεσία: Τζον ΜακΤίρναν
Σενάριο: Ρόντερικ Θορπ (βιβλίο), Τζεμπ Στιούαρτ, Στίβεν Ε. ντε Σόουζα
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Άλαν Ρίκμαν, Μπόνι Μπεντέλια