Κινηματογραφος

The Matrix Resurrections: Νέο και αινιγματικό τρέιλερ

Blue pill or red pill?

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιάνου Ριβς - Κάρι Αν Μος - Matrix Resurrections

Το νέο τρέιλερ για την ταινία «The Matrix Resurrections» κυκλοφόρησε και υπόσχεται να αλλάξει αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Το franchise του «Matrix» αλλάζει. Το πρώτο επίσημο τρέιλερ δεν έκανε σοφότερο τον κόσμο σχετικά με την πλοκή, όμως μια νέα ταινία που θα αναβιώσει την ιστορία της διάσημης τριλογίας δεν γινόταν να μην αναμένεται καρτερικά. Ένα νέο και αινιγματικό τρέιλερ που βγήκε στη δημοσιότητα όμως για το «The Matrix Resurrections», μας ταξίδεψε στο παρελθόν και πολλές iconic σκηνές των τριών προηγούμενων ταινιών, κάνοντας γνωστό πως θα βρίσκεται στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου.

The Matrix Resurrections – Déjà Vu

Την ώρα που το τραγούδι «White Rabbit» της μπάντας Jefferson Airplane παίζει στο background, μια φωνή ακούγεται να λέει πως «Ένα deja vu συμβαίνει όταν υπάρχει ένα glitch στο Matrix». Ταυτόχρονα πολλές σκηνές από το παρελθόν διαδέχονται η μία την άλλη, φέρνοντας στους fans του Matrix συγκίνηση και νοσταλγία. Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρονιά από το «Matrix: Revolutions» που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα εκείνης της τριλογίας.

Η αναδρομή στο παρελθόν ζωναντεύνει τους γνωστούς χαρακτήρες σε διαφορετικές ηλικίες. Εκτός από τους Neo (Κιάνου Ριβς) και Trinity (Κάρι Αν Μος), μπορούμε να εντοπίσουμε και τους Agent Smith, Morpheus και τον Merovigian. Χαλάσε πολλούς που ο Χιούγκο Γουίβινγκ δεν μπόρεσε να είναι και πάλι ο Agent Smith λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την ίδια ώρα ο Λόρενς Φίζμπερν θα είναι στον ρόλο του Morpheus, ενώ παραμένει μυστήριο η συμμετοχή του Γιάϊα Αμντούλ Ματίν II σε αυτό το κομμάτι. «Ενσκαρκώνω ένα χαρακτήρα που έχει επίγνωση για την ιστορία του Morpheus» ανέφερε ο ηθοποιός με δηλώσεις του στο Entertainment Weekly

Η Τζέσικα Χένγουϊκ (Game of Thrones, Love and Monsters) είναι από τους πρωταγωνιστές που τραβάνε πάνω τους τα βλέμματα στον ρόλο της Bugs. Αυτό που έκανε εντύπωση σε πολλούς είναι πως ενώ είχε συμφωνήσει να βρίσκεται στην ταινία «Shang - Chi» της Marvel, τελικά προτίμησε το Matrix, καθώς το στούντιο δεν την άφηνε να βρίσκεται και στα δύο το ίδιο χρονικό διάστημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Henwick (@jhenwick)


Πολλοί χαρακτήρες δεν είναι πλέον όπως τους θυμόμαστε, αφού αποτελούν και ένα από τα χαρακτηριστικά που αλλάζει το franchise. Ο Merovigian εμφανίζεται πολύ διαφορετικός από τις ταινίες «Matrix: Reloaded» και «Matrix: Revolutions» που έκανε την εμφάνισή του με το προσωνύμιο The Frenchman. Αποτελούσε ένα από τα αρχαιότερα προγράμματα του Matrix και ήταν παντρεμένος με την Persephone της Μόνικα Μπελούτσι

Πράγματα για την πλοκή της ταινία δεν είναι ακόμα γνωστά. Η επικεφαλής Λάνα Γουατσόφσκι, που έγραψε το σενάριο μαζί με τους Ντέβιντ Μίτσελ και Αλεξάνταρ Χίμον, δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση σχετικά με αυτό. Παραδεχτήκε πρόσφατα παρόλα αυτά, πως η αναβίωση της περιπέτειας του Neo και της Trininty ήταν ένας τρόπος να απαλύνει τον πόνο που ένιωσε από τον θάνατο των γονιών της. 

Οι fans των ταινιών δεν θα μπορούσαν να μην είναι χαρούμενοι με αυτές τις εξελίξεις. Το Matrix είναι αλήθεια πως έλειψε από τον κινηματογράφο. Οι εκπληκτικές χορογραφίες των ηρώων και τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα που θέτει, βάζουν τον θεατή να σκεφτεί πράγματα ακόμα και αφού φύγει από την αίθουσα. Μπορεί τα σίκουελ της πρώτης ταινίας να μην είχαν την ανάλογη αναγνώριση, έγραψαν όμως ιστορία προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους fans. 

Matrix - He Is The One

Το Matrix: Resurrections θα είναι στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ θα μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο και από την πλαρφόρμα HBO Max.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ