Κινηματογραφος

20 χρόνια ταινίες Χάρι Πότερ: Σε τι φάση είναι σήμερα οι ηθοποιοί

Το HBO Max ετοιμάζει ειδικό αφιέρωμα που θα προβληθεί την 1η Ιανουαρίου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέρασαν 20 χρόνια από την πρώτη ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και πλέον όλοι οι ηθοποιοί του έχουν προχωρήσει.

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton: από το 2001 μέχρι το 2011, τους είδαμε να μεγαλώνουν στην κινηματογραφική saga του Χάρι Πότερ. Φέτος, 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία με τις περιπέτειες των μαθητευόμενων μάγων, το HBO Max ετοιμάζει ειδικό αφιέρωμα που θα προβληθεί την 1η Ιανουαρίου -τίτλος, «Harry Potter: Return to Hogwarts». Καλεσμένοι θα είναι η Emma Watson, ο Rupert Grint, ο Daniel Radcliffe και ο σκηνοθέτης Chris Colombus, αλλά όχι η J.K. Rowling.

Η franchise του Χάρι Πότερ δεν εκτόξευσε όλους τους νεαρούς ηθοποιούς στην κορυφή της επιτυχίας -στην πραγματικότητα, δεν εκτόξευσε κανέναν αν και ο Daniel Radcliffe, η Emma Watson και ο Rupert Grint πέρασαν σε ενήλικους ρόλους, ενώ ο Robert Pattinson, που επίσης ξεκίνησε με τον Χάρι Πότερ, έγινε σύμβολο ανδρισμού της γενιάς Υ. Η Clémence Poésy, παρά το ταλέντο, την ομορφιά και τη διγλωσσία της, δεν έκανε την καριέρα που περιμέναμε: γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει καμιά. Το 2020 την είδαμε στο «Tenet» του σταθερά καταπληκτικού Christopher Nolan που ατύχησε όμως λόγω της πανδημίας. Ο Matthew Lewis που έπαιζε Neville Londubat παντρεύτηκε· ο Jamie Waylett που υποδυόταν τον Vincent Crabbe πέρασε τρία χρόνια στη φυλακή για κλοπή και λεηλασία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2011 στο Λονδίνο· ο Devon Murray που υποδυόταν τον Seamus Finnigan έπαθε κατάθλιψη. Όλα αυτά τα παιδιά είναι σήμερα γύρω στα 35, ενώ μερικοί από τους μεγάλους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν στη σειρά δεν υπάρχουν πια: ο Richard Harris (ο Albus Dumbledore) έφυγε από τη ζωή το 2002, ο Richard Griffiths (ο θείος Vernon Dursley) το 2013 και ο John Hurt (o Mr. Ollivander) to 2017.

Η saga είχε εισπράξεις 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια και συγκεντρώνει κι άλλα από τα δεκάδες video games, τις διασκευές και τα sequel που ξεπηδάνε από παντού. Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε post-production το «The Gathering Storm: A Marauders Fan Film» του Aaron Revin που είναι βασισμένο στον Χάρι Πότερ, ενώ στις αρχές του 2022 θα κυκλοφορήσει το video game «Hogwarts Legacy». Όσο για την J.K. Rowling, συνεχίζει την επιτυχία της με τα «Fantastic Beasts» που ξεκίνησαν το 2018 με πρωταγωνιστές τον Johnny Depp και τον Eddie Redmayne.