Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Μικρά όμορφα άλογα

Τα μυστικά μιας αβάσταχτης καθημερινότητας

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 807
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρά όμορφα άλογα

Κριτική για την ταινία Μικρά όμορφα άλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου με τους Δημήτρη Λάλο, Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρη Καπετανάκο, Θανάση Νάκο, Κατερίνα Διδασκάλου

Μετά από μία ξαφνική αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα, αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμεναν. 

Ακόμη ένα αινιγματικό φιλμ του νεοελληνικού κινηματογραφικού κύματος που ποντάρει στη δημιουργία ερωτικής ατμόσφαιρας και μια υποψίας θρίλερ, πριν αρχίσει να αποκωδικοποιεί τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Η δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου («Luton») έπεσε θύμα της πανδημίας πριν βγει στις αίθουσες πριν από ενάμιση χρόνο, προβλήθηκε κάποια στιγμή σε ψηφιακή διανομή και να που τώρα βγαίνει κανονικά στις αίθουσες. Το δραματικό στοιχείο υποστηρίζεται με πολιτική χροιά που έχει αυθεντική βάση –η βίλα που καθορίζει τις κινήσεις του ζευγαριού είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό σύμβολο– αλλά μερικά σημεία της πλοκής είναι από ομιχλώδη έως και σκοπίμως ανεξήγητα προκειμένου να τονιστεί το υπαρξιακό προφίλ του έργου, που τελικά δεν αποφεύγει την προβλέψιμη κατάληξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ