Κινηματογραφος

Mήνυση στον Ταραντίνο για τη δημοπρασία σκηνών του Pulp Fiction

Από την Miramax

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Miramax μηνύει τον Κουέντιν Ταραντίνο για uncut σκηνές του Pulp Fiction
NTF της ταινίας Pulp Fiction © Getty Images/IdealImage

Αγωγή κατά του Κουέντιν Ταραντίνο, για την απόφαση του να θέσει σε δημοπρασία μέσω NFTs 7 κομμένες σκηνές από την ταινία Pulp Fiction, κατέθεσε η Miramax.

Αγωγή κατά του σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο, για την απόφαση να θέσει σε δημοπρασία μέσω NFTs (non-fungible tokens) 7 κομμένες σκηνές από την ταινία Pulp Fiction, κατέθεσε η Miramax η οποία άλλοτε ανήκε στον Χάρβει Γουάινστιν. 

Σύμφωνα με το Variety, στη μηνυτήρια αναφορά της Miramax γίνεται λόγος για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος της Miramax, Μπαρτ Ουίλιαμς, κατηγόρησε την ομάδα του Ταραντίνο για «σκόπιμη, προσχεδιασμένη, βραχυπρόθεσμη αρπαγή χρημάτων».

«Αυτή η ομάδα επέλεξε να αγνοήσει απερίσκεπτα, άπληστα και σκόπιμα τη συμφωνία που υπέγραψε ο Κουέντιν αντί να ακολουθήσει τη σαφή νομική και ηθική προσέγγιση της απλής επικοινωνίας με τη Miramax σχετικά με τις προτεινόμενες ιδέες του», είπε ο Ουίλιαμς.

Η Miramax υποστηρίζει από την πλευρά της ότι τα NFT είναι μια εφάπαξ πώληση και δεν ισοδυναμούν με δημοσίευση σεναρίου και ότι, ως εκ τούτου, η Miramax κατέχει τα δικαιώματα των NFT.

Το κινηματογραφικό studio βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία στο επίπεδο των NFTs, σημειώνοντας πως οι κινήσεις του Ταραντίνο παραβιάζουν τις εν λόγω προσπάθειες της Miramax. 

Τα NFTs δομούνται πάνω στο λεγόμενο Μυστικό Δίκτυο (Secret Network), ένα οικοσύστημα blockchain που θέτει ως προτεραιότητα την ιδιωτικότητα. Για τα μοναδικά NFTs του Pulp Fiction αλλά και τα υπόλοιπα που δημοπρατούνται στην πλατφόρμα, αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο είναι προσβάσιμο αποκλειστικά από τους κατόχους αυτών των NFTs.

Το Μυστικό Δίκτυο ισχυρίζεται πως είναι το πρώτο blockchain με έξυπνα συμβόλαια προστασίας της ιδιωτικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα της συναλλαγής αλλά και της ιδιοκτησίας είναι κρυπτογραφημένα.

Παραδοσιακά, με τα NFTs να στηρίζονται σε άλλα blockchains όπως το Ethereum, τα στοιχεία αυτά ήταν δημόσια. Από τη μία η διαφάνεια στο blockchain επιτρέπει την επικύρωση αυτών των συναλλαγών, από την άλλη δημιουργεί ένα επίπεδο ανιχνευσιμότητας για κάθε συναλλαγή, παρά τα διαδικτυακά ψευδώνυμα και τα avatars που είναι δημοφιλή στον κόσμο των crypto.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ