Κινηματογραφος

«Coco»: ένα απολαυστικό κινούμενο σχέδιο για μικρούς και μεγάλους

Το θαύμα της Pixar για την Ημέρα των Νεκρών

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Coco»: ένα απολαυστικό animation για μικρούς και μεγάλους

Τι Να Δω Σήμερα: "Coco" των Λι Ούνκριχ και Έιντριαν Μολίνα - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ισπανόφωνοι σε όλο τον πλανήτη και ιδιαιτέρως στο Μεξικό γιορτάζουν χθες και σήμερα την Ημέρα των Νεκρών (Día de los Muertos), έναν διήμερο εορτασμό, ο οποίος έρχεται αμέσως μετά το Halloween και συμπίπτει με τη γιορτή των Αγίων Πάντων, αλλά κυρίως με την ολοκλήρωση της συγκομιδής του καλαμποκιού και κατά τον οποίο οι ζωντανοί θυμούνται και αποδίδουν τιμές στους νεκρούς. Σύμφωνα με το έθιμο, οι νεκροί συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα επιστρέφουν στη Γη για να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τους ζωντανούς, ενώ εκείνοι φτιάχνουν τα ofrendas, ένα είδος ιδιωτικών βωμών με φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, λουλούδια και αγαπημένα φαγητά και ποτά των εκλιπόντων. Ποια καλύτερη μέρα για να δούμε ένα κινούμενο σχέδιο μαζί με τους μικρούς μας φίλους που περιγράφει επακριβώς την εν λόγω γιορτή; Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Coco» των Λι Ούνκριχ και Έιντριαν Μολίνα.

«Coco»: ένα απολαυστικό animation για μικρούς και μεγάλους

Ο Μιγκέλ (Άντονι Γκονζάλες) είναι ένας νεαρός ο οποίος ονειρεύεται να γίνει μουσικός, όμως η οικογένειά του το απαγορεύει. Προσπαθώντας να κυνηγήσει το όνειρό του, ο Μιγκέλ θα περάσει κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Νεκρών, μέσα από τον τάφο των προγόνων του, στη Γη των Νεκρών, ψάχνοντας τον προ-προ-παππού του, ο οποίος ήταν ένας μυθικός τραγουδιστής. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

«Coco»: ένα απολαυστικό animation για μικρούς και μεγάλους

Άλλο ένα θαύμα του φαινομένου Pixar, το δέκατο ένατο στη σειρά ενός συνόλου εξαιρετικών ταινιών, αλλά και τεράστιων εισπρακτικών επιτυχιών. Ένα κινούμενο σχέδιο, η πλοκή του οποίου μπορεί να είναι κάπως σύνθετη για τους πολύ μικρούς θεατές, ωστόσο αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες, καθώς επίσης και τα πλούσια αναφορά σε λαογραφικά στοιχεία και εθιμοτυπικές επιτελέσεις της κεντροαμερικανικής κουλτούρας. Προσθέστε και την υπέροχη μουσική αλλά και τις περιπετειώδεις σεκάνς, πασπαλισμένες με ελαφριά και σωματική κυρίως κωμωδία και έχετε μπροστά σας ένα απολαυστικό βράδυ Τρίτης. Δύο Όσκαρ στις Κατηγορίες Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Η ταινία «Coco» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment. Είναι διαθέσιμη στα iTunes και Cosmote TV Movies Club.

COCO - TRAILER (ΜΕΤΑΓΛ.)

Coco
Η.Π.Α., 2017, Έγχρωμη
Κωμωδία / Κινούμενο Σχέδιο / Περιπέτεια, 105’
Σκηνοθεσία: Λι Ούνκριχ, Έιντριαν Μολίνα
Σενάριο: Λι Ούνκριχ, Έιντριαν Μολίνα, Τζέισον Κατζ, Μάθιου Άλντριχ
Με τις φωνές των: Άντονι Γκονζάλες, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μπέντζαμιν Μπρατ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ