Κινηματογραφος

Spencer: Το πρώτο τρέιλερ με την Κρίστεν Στιούαρτ ως Νταϊάνα

Η ιστορία ακολουθεί τα γεγονότα λίγο πριν τη διάλυση του γάμου της «πριγκίπισσας του λαού» με τον πρίγκιπα Κάρολο

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κρίστεν Στιούαρτ ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέιν «Spencer» - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Η Κρίστεν Στιούαρτ ενσαρκώνει τη θλιμμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέιν, «Spencer», σε μια ερμηνεία που όπως φαίνεται από τα πρώτα πλάνα του τρέιλερ θα μας απασχολήσει πολύ στην επερχόμενη περίοδο βραβείων.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 10 δευτερολέπτων εστιάζει στην «πριγκίπισσα του λαού» σε μια ιστορία που ακολουθεί τα γεγονότα λίγο πριν τη διάλυση του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο (Τζακ Φάρθινγκ). Το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Χιλιανού σκηνοθέτη («Ema», «Jackie», «No») βασίζεται στο σενάριο που έγραψε ο δημιουργός της δημοφιλούς βρετανικής γκανγκστερικής σειράς «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ.

Βρισκόμαστε στο 1991, η Νταϊάνα και ο Κάρολος ταξιδεύουν στο Σάντριγχαμ και την εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Όμως, η σχέση τους είναι πλέον ψυχρή και οι φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις ακόμα και για χωρισμό, είναι έντονες. Κι ενώ και οι δύο συμμετέχουν στις εορταστικές δραστηριότητες της οικογένειας, η πριγκίπισσα προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα και την αναταραχή της προσωπικής της ζωής. «Γνωρίζουν τα πάντα», ακούγεται να λέει η φωνή της Σάλι Χόκινς. «Όχι, δεν γνωρίζουν», απαντά η Κρίστεν Στιούαρτ στον ρόλο της Νταϊάνα.

Στο τρέιλερ, που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία παραγωγής και διανομής ταινιών NEON, μπορεί να υπάρχει ελάχιστος διάλογος όμως παρακολουθούμε μια σαγηνευτική ματιά στην πολυτελή ζωή και τις παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας: η κάμερα καταγράφει το δείπνο στην τραπεζαρία και τα λαμπερά φορέματα των γυναικών. Όμως παρά την πάντα άψογη εμφάνισή της σε όλες τις περιστάσεις, η Νταϊάνα είναι συναισθηματικά φορτισμένη.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κυκλοφορία του πρώτου teaser, δημοσιεύτηκε η επίσημη αφίσα της ταινίας στην οποία η αγαπημένη πριγκίπισσα της Βρετανίας και όχι μόνο, κάθεται στα σκαλιά σε μια στάση που μπορεί να μην φαίνεται το πρόσωπό αλλά σίγουρα η θλίψη της.

Το καστ πλαισιώνουν οι: Όλγκα Χέλσινγκ στον ρόλο της Σάρα, Δούκισσας του Γιόρκ, Εϊμι Μάνσον ως Άννα Μπολέυν και Νίκλας Κορ ως πρίγκιπας Άντριου. Μετά την προβολή και συμμετοχή στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το «Spencer» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες του εξωτερικού στις 5 Νοεμβρίου.