Κινηματογραφος

Blue Crush: Κορίτσια πάνω σε σανίδες

Μια ανάλαφρη και ευχάριστη ταινία για το σέρφινγκ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kate Bosworth, Michelle Rodriguez και Sanoe Lake στην ταινία Blue Crush (2002)
Photo by John P. Johnson - © 2002 - Universal Studios - All Rights Reserved

Τι Να Δω Σήμερα: «Blue Crush» του Τζον Στόκγουελ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Από τις ταινίες για το σέρφινγκ που υπάρχουν διαθέσιμες χωρίς αμφιβολία οι σημαντικότερες είναι τα δύο ντοκιμαντέρ που έχουμε ήδη προτείνει «Chasing the Lotus» και «The Endless Summer». Βασισμένη στο άρθρο της Σούζαν Όρλεαν, «Surf Girls of Maui», εδώ έχουμε μια ταινία για τα κορίτσια της εργατικής τάξης που δραπετεύουν από την καθημερινότητα κυνηγώντας το όνειρό τους. Σήμερα βλέπουμε τη «Μαγεία του Σέρφινγκ» του Τζον Στόκγουελ.

Τρία νεαρά κορίτσια η Αν Μαρί (Κέιτ Μπόσγουορθ), η Ίντεν (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Λίνα (Σανόε Λέικ) κάνουν σερφ στη Χαβάη ζουν σε ένα χαμόσπιτο και μεγαλώνουν τη μικρή αδερφή της Αν Μαρί, Πένι (Μίκα Μπούρεμ), ενώ δουλεύουν όλες ως καμαριέρες σε κάποιο κοντινό θέρετρο πολυτελείας. Εκεί η Αν Μαρί θα γνωρίσει τον Ματ (Μάθιου Ντέιβις), έναν επαγγελματία παίχτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που κάνει διακοπές και θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό ρομάντζο σε εξωτικό φόντο. Η Αν Μαρί είναι ημιεπαγγελματίας σέρφερ και βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας για να κατέβει στους τοπικούς αλλά σημαντικούς αγώνες καθώς θεωρείται το ταλέντο της περιοχής. 

Ανάλαφρη και ευχάριστη, κατά τα άλλα μετριότατη ταινία η οποία ανταμείβει με όμορφα πλάνα πάνω, κάτω και μέσα από τα κύματα που εδώ δαμάζονται από κορίτσια και με την ρεαλιστική απεικόνιση της κουλτούρας που το σερφ κουβαλάει μαζί του εδώ και δεκαετίες αλλά και ένα σχόλιο που δεν βλέπουμε συνήθως στις ταινίες για το σέρφινγκ. Το γεγονός ότι οι σέρφερς που δεν είναι δημοφιλείς και καταξιωμένοι αθλητές, συνήθως συντηρούν το πάθος τους για το σερφ δουλεύοντας σκληρά για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να είναι ή τουλάχιστον να νιώθουν ελεύθεροι να κυνηγούν τα κύματα και τα όνειρά τους. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες θα ταυτιστούν εδώ και όχι μόνο οι σέρφερς.

«Η Μαγεία του Σέρφινγκ» είναι διαθέσιμη στο iTunes.

Blue Crush Official Trailer #1 - Matthew Davis Movie (2002) HD

Η Μαγεία του Σέρφινγκ (Blue Crush)
Η.Π.Α., 2002, Έγχρωμη
Αθλητική / Δράμα / Ρομαντική, 104’
Σκηνοθεσία: Τζον Στόκγουελ
Σενάριο: Σούζαν Όρλεαν (άρθρο), Λίζι Βάις, Τζον Στόκγουελ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπόσγουορθ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σανόε Λέικ, Μάθιου Ντέιβις, Μίκα Μπούρεμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ