- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Λεωφορείον ο Πόθος» σταμάτησε στη ζέστη της Νέας Ορλεάνης
Ο ζωώδης ερωτισμός του Μάρλον Μπράντο κλέβει πάντα την παράσταση από τη αιθέρια Βίβιαν Λι
Τι Να Δω Σήμερα: "A Streetcar Named Desire" του Ελία Καζάν - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Υπάρχουν κάποιες ταινίες που η σκέψη τους αμέσως θυμίζει καλοκαίρι και υψηλές θερμοκρασίες. Στην αυγή του δεύτερου κύματος καύσωνα που μόλις ξεκίνησε μέσα στον ίδιο μήνα σχεδόν, βλέπουμε μια ταινία της οποίας και μόνο ο τίτλος θυμίζει το αποπνικτικό καλοκαίρι του Τενεσί Γουίλιαμς. Σήμερα βλέπουμε το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Ελία Καζάν.
Η Μπλανς (Βίβιαν Λι) -που όλοι ξέρουν τώρα πια πως δεν ήθελε ρεαλισμό μα ήθελε μαγεία και πάντα βασιζόταν στη καλοσύνη των ξένων- είναι μια ασταθής δασκάλα η οποία καταφθάνει στην καυτή Νέα Ορλεάνη για να βρει μέσα σε μια ανυπόφορη τρώγλη -όπως την αντιλαμβάνεται- την αγαπημένη της αδερφή Στέλλα (Κιμ Χάντερ), τον άξεστο σύζυγό της Στάνλεϊ (Μάρλον Μπράντο) ο οποίος σπάει πράγματα, ιδρώνει και εκπέμπει κτηνώδη σεξουαλική ενέργεια που λιώνει την οθόνη πριν το κάνει η ζέστη και τους παρακατιανούς όμοιους του να μπεκροπίνουν, να χαρτοπαίζουν και να κάνουν σαματά όλο το καλοκαίρι. Η ένταση μεταξύ της Μπλανς και του Στάνλεϊ χτίζεται όπως ανεβαίνει ο υδράργυρος και δεν θα αργήσουν οι συγκρούσεις.
Αν και ήδη σταρ η Βίβιαν Λι, ο φρέσκος τότε Μάρλον Μπράντο της έκλεψε ολοκληρωτικά την παράσταση με την αμεσότητα, τον νατουραλισμό και την επανάσταση που έφερε με την υποκριτική του, όντας ο ίδιος υποστηρικτής της «Μεθόδου», μετά την εμφάνιση της οποίας τίποτα δεν ήταν το ίδιο στο Χόλιγουντ. Ο ίδιος μοιάζει να είναι ο μόνος που παίζει σε ταινία, σε σχέση με τις θεατρικές ερμηνείες του υπόλοιπου καστ, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ δραματικής προσέγγισης της Λι. Με τον ζωώδη ερωτισμό του ο θρυλικός Στάνλεϊ Κοβάλσκι μαγνητίζει όσα χρόνια κι αν περάσουν το ίδιο ισχυρά το κοινό και την ευάλωτη και αιθέρια Μπλανς Ντιμπουά, της οποίας η ευαισθησία και η τρυφερότητα πέφτει ανεπανόρθωτα θύμα της αγένειας, του εκφοβισμού και της ωμότητας που συμβολίζονται τόσο ρεαλιστικά από τη γήινη και ενστικτώδη ερμηνεία του Μπράντο.
Το «Λεωφορείον ο Πόθος» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την AMA Films. Είναι διαθέσιμο στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.
Λεωφορείον ο Πόθος (A Streetcar Named Desire)
Η.Π.Α., 1951, Ασπρόμαυρη
Δράμα, 113’
Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν
Σενάριο: Τενεσί Γουίλιαμς, Όσκαρ Σολ
Πρωταγωνιστούν: Βίβιαν Λι, Μάρλον Μπράντο, Κιμ Χάντερ, Καρλ Μόλντεν
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άθλος του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα
Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία έχει προκαλέσει διχασμό
Τον ρόλο του νεαρού Σταλόνε αναλαμβάνει ο Άντονι Ιπολίτο
«Ο κινηματογράφος ίσως έφτασε στο απόγειό του με αυτό το επικό μπλοκμπάστερ» - Βαθμολογία 96% στο Rotten Tomatoes
Μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο του 2028 η πρεμιέρα
19 χρόνια animation με καλεσμένους-έκπληξη και μοναδικές προβολές
Την πληροφορία γνωστοποίησε ο επί χρόνια εκπρόσωπός του, Φίλιπ Γκρεντζ
Τι είπε ο γνωστός σκηνοθέτης για τον συνάδελφό του
Πενήντα ταινίες που γυρίστηκαν ταυτόχρονα και είναι όλες τους σπουδαίες: Πώς έγινε αυτό;
Ο Κρίστοφερ Νόλαν μετατρέπει το ομηρικό έπος σε μια ιστορία τραύματος, ενοχής και ηθικής αποκατάστασης
Περιπλάνηση στους δρόμους του Παρισιού με τη Φανί Αρντάν
Κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 28 Αυγούστου - Με Μισέλ Μόναχαν και Άνταμ Σκοτ
Το κινηματογραφικό έπος έρχεται στις αίθουσες με μηνύματα για θριαμβευτική πορεία στο box office
Η δυστοπική περιπέτεια επιβίωσης έρχεται στους κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου
Γιατί η συζήτηση γύρω από το casting της Οδύσσειας λέει περισσότερα για εμάς παρά για τον Όμηρο
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.
Το θρυλικό franchise τρόμου αναβιώνει με βάση το αυθεντικό σενάριο του Γουές Κρέιβεν
Ο δισεκατομμυριούχος που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο
Ήταν στους βασικούς υποψηφίους να διαδεχθεί τον Ρότζερ Μουρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.