Κινηματογραφος

Ίγκι Ποπ: Γίνεται η φωνή του Τουταγχαμών - Το ντοκιμαντέρ

Τα μυστικά του τάφου, η κατάρα του φαραώ και το εξωγήινο μαχαίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ίγκι Ποπ δίνει τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ για τον Τουταγχαμών
Ο Ίγκι Ποπ δίνει τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ για τον Τουταγχαμών

Ο Ίγκι Ποπ (Iggy Pop) δανείζει τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ για τον Τουταγχαμών, τον ασύλλητο τάφο και τη μεγάλη έκθεση για τον φαραώ της Αιγύπτου.

Με τη φωνή του Ίγκιπ Ποπ το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για τον ασύλλητο τάφο του Τουταγχαμών. Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Nexo Digital και της ιταλικής πολιτιστικής εταιρείας Laboratoriorosso, έχει τίτλο «Tutankhamun: The Last Exhibition». Η χρυσή σαρκοφάγος του Τουταγχαμών, καθώς και τα μυστικά του τάφου και η συντήρησή του είναι ορισμένα από τα θέματα που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

Η ταινία καταγράφει την ανακάλυψη του τάφου τον Νοέμβριο του 1922 στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ, ο οποίος είχε χρηματοδότηση από τον λόρδο Κάρναρβον. Παράλληλα, παρουσιάζει την περιοδεύουσα έκθεση «King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh», η οποία ξεκίνησε από το Λος Άντζελες το 2019. Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι, ωστόσο η πανδημία κορωνοϊού καθυστέρησε την κυκλοφορία της έως το 2022.

Την έκθεση συνθέτουν περισσότερα από 150 αντικείμενα από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών και αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το 2023, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έκτοτε δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν θα παρουσιαστούν ξανά στο εξωτερικό.

Ο Τουταγχαμών και η ανακάλυψη του ασύλλητου τάφου του προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση στον Μεσοπόλεμο και συνοδεύτηκε από διάφορες θεωρίες, όπως η «κατάρα του φαραώ». Το 2017 επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μαχαίρι του φαραώ Τουταγχαμών είναι εξωγήινο.  

Γιατί επέλεξαν τον Ίγκι Ποπ για να γίνει η φωνή του Τουταγχαμών στο ντοκιμαντέρ

Σε δηλώσεις της στο Variety, η Ροζέλα Τζοφρέ της Nexus Digital είπε ότι αναζητούσαν «κάποιον που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική γοητεία στην αφήγηση της ταινίας», επισημαίνοντας: «Σκεφτήκαμε τον Ίγκι Ποπ και δέχτηκε».

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Laboratoriorosso και παραγωγός ντοκιμαντέρ, Σάντρο Βανίνι, πρόσθεσε: «Όταν ακούσαμε τη φωνή του πρώτη φορά, είπαμε ότι αυτή είναι η φωνή».

«Αυτό χρειαζόμαστε για αυτήν την ταινία. Η φωνή του Ίγκι Ποπ είναι απλώς απίστευτη» ανέφερε επίσης. Και κατέληξε: «Όταν διάβασε την ιστορία και το τι θα αφηγηθεί, θέλησε αμέσως να συνεργαστεί μαζί μας».

Howard Carter and Tutankhamun's Tomb

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ