Κινηματογραφος

Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας

Μια αξέχαστη ιστορία ενηλικίωσης και η περιπέτεια των παιδικών μας χρόνων

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«The Goonies» του Ρίτσαρντ Ντόνερ
© 1985 Warner Bros. Entertainment Inc.

Τι Να Δω Σήμερα: «The Goonies» του Ρίτσαρντ Ντόνερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τον «Σούπερμαν», το «Φονικό Όπλο» (όλη τη σειρά) και το «Πάρτι Φαντασμάτων» («Scrooged»), τα θυμόμαστε όλοι. Ο σκηνοθέτης των παραπάνω μεγάλης εμβέλειας ταινιών, ο οποίος έφτιαχνε ταινίες  που λάμβαναν μεγάλης εμπορικής επιτυχίας και απήχησης στο κοινό και που εν τέλει κάποιες από αυτές χαρακτηρίζονται ιστορικά και πολιτιστικά σημαντικές, πέθανε προχθές Δευτέρα 5/7, σε ηλικία 91 ετών. Σήμερα βλέπουμε μια από τις ιστορίες ενηλικίωσης που έχουν χαραχθεί με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο στη μνήμη μας και μία από τις πιο αξιομνημόνευτες περιπέτειες των παιδικών μας χρόνων. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας», του Ρίτσαρντ Ντόνερ.

«The Goonies» του Ρίτσαρντ Ντόνερ
© 1985 - Warner Bros. All rights reserved.

Τέσσερις μικροί εξερευνητές κι ένας μεγάλος αδερφός (ο νεαρός Τζος Μπρόλιν) ανακαλύπτουν τα πρώτα συναρπαστικά ευρήματα τα οποία είναι αρκετά για να ξεκινήσουν την περιπέτεια, στο ανεξερεύνητο και προσιτό περιβάλλον της σοφίτας του σπιτιού του Μίκι (Σον Άστιν). Εξάλλου όλες οι παιδικές περιπέτειες αξίζουν να ξεκινούν από ένα συναρπαστικό μέρος όπως είναι μια σκονισμένη σοφίτα γεμάτη μυστικά. Ο παλιός χάρτης που βρίσκουν, υπόσχεται πως οδηγεί σε αυτό που ελπίζουν να είναι ο αμύθητος θησαυρός του πειρατή Μονόφθαλμου Γουίλι (One-Eyed Willy) του καπετάνιου του πειρατικού πλοίου Inferno.

Παραμορφωμένα τέρατα, σκελετοί πειρατών, κρυφές καταπακτές και υπόγεια περάσματα, όλα τα έχει αυτή η γεμάτη ενέργεια από τις ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών οικογενειακή ταινία, η οποία διαθέτει επίσης αυτή την χαρακτηριστική αίσθηση των περιπετειών του Στίβεν Σπίλμπεργκ και φυσικά το φινάλε που τακτοποιεί κάθε εκκρεμότητα και αποκαθιστά τις οικογενειακές ισορροπίες, κάτι που σαν θέμα συναντά κανείς σε όλες σχεδόν τις ταινίες του. Εδώ έχει δώσει τα κλειδιά βέβαια στον βετεράνο του μπλοκμπάστερ δράσης Ρίτσαρντ Ντόνερ, ο οποίος φέρνει εις πέρας την συνταγή της επιτυχίας.

goonies.jpg

Το «Γκούνις» είναι διαθέσιμο στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.


Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας (The Goonies)
Η.Π.Α., 1985, Έγχρωμη
Κωμωδία / Οικογενειακή / Περιπέτεια, 114’
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Ντόνερ
Σενάριο: Κρις Κολόμπους, Στίβεν Σπίλμπεργκ
Πρωταγωνιστούν:  Σον Άστιν, Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Κόεν, Κόρεϊ Φέλντμαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ