Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Το κάλεσμα 3 - Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω

Οι σατανιστές είναι κι αυτοί άνθρωποι

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 791
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική για την ταινία «Το κάλεσμα 3 - Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω» του Μάικλ Τσέιβς με τους Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φάρμιγκα και Τζον Νομπλ.

Το διάσημο ζευγάρι των ερευνητών υπερφυσικών φαινομένων Εντ και Λορέιν Γουόρεν καλείται να υπερασπιστεί την αθωότητα ενός νεαρού που δολοφόνησε με 22 μαχαιριές το αφεντικό της φιλενάδας του και ισχυρίστηκε ότι τον είχε κυριεύσει ένας δαίμονας.

Την πολύ δυνατή και τρομακτική εναρκτήρια σεκάνς με τον εξορκισμό ενός 8χρονου αγοριού, διαδέχεται μια συρραφή των γνωστών αναμασημάτων του διάσημου franchise που ποντάρει στο «based on a true story» προκειμένου να μας πείσει για την αληθοφάνεια των όσων βλέπουμε. Η ταυτότητα του δαίμονα δεν έχει και τόση σημασία, όσο η αποκάλυψη του προσώπου που δημιουργεί την κατάρα η οποία έχει στόχο τη θυσία τριών ψυχών. Πιο ευάλωτο από ποτέ, το ζευγάρι των Γουόρεν (ο Εντ παθαίνει ένα έμφραγμα στον αρχικό εξορκισμό) απλώς γίνεται μάρτυρας των μακάβριων σκηνών τρόμου σε μια πλοκή που καταφέρνει πάντως να δέσει ικανοποιητικά το μεταφυσικό με την αστυνομική πλοκή.