Κινηματογραφος

Ταραντίνο & Μπάρτον θα βραβευθούν για τη συνολική τους προσφορά

Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O σκηνοθέτης  Κουέντιν Ταραντίνο © EPA/FRANCK ROBICHON
Ταραντίνο & Μπάρτον θα τιμηθούν με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη © EPA/FRANCK ROBICHON

Ταραντίνο & Μπάρτον θα τιμηθούν με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη.

Οι σκηνοθέτες  Κουέντιν Ταραντίνο και ο Τιμ Μπάρτον θα τιμηθούν φέτος  από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη. 

O Ταραντίνο θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14-24 Οκτωβρίου, και πρόκειται να συμμετάσχει σε μια «εκ βαθέων συνάντηση» με ερωτοαπαντήσεις (Q&A) με το κοινό.

«Υπήρχε μια περίοδος στη ζωή μου, κατά την οποία έβλεπα οποιαδήποτε ιταλική ταινία. Και πέρασα το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου γυρίζοντας τη δική μου εκδοχή μου αυτών των ταινιών» δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο στο THR. «Έτσι, το να λαμβάνεις ένα βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι φανταστικό!» υπογράμμισε.

O σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον που θα τιμηθεί με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον Κινηματογράφο © EPA/	IAN LANGSDON
O σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον που θα τιμηθεί με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον Κινηματογράφο © EPA/ IAN LANGSDON

Όσο για τον Τιμ Μπάρτον, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ τον χαρακτηρίζουν «έναν από τους πιο πρωτότυπους δημιουργούς ταινιών στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ, τον μοναδικό που μπορεί να μεταφέρει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο οπτικό σύμπαν στη μεγάλη οθόνη».

«Η απονομή αυτής της τιμητικής διάκρισης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι πολύ ξεχωριστή για μένα. Οι Φελίνι, Μάριο Μπάβα, Ντάριο Αρτζέντο υπήρξαν σημαντικές εμπνεύσεις στη ζωή μου και η παραλαβή του βραβείου στη Ρώμη, ένα μέρος που λατρεύω, μια πόλη όπου αισθάνεστε σαν να πρωταγωνιστείτε στη δική σας ταινία, είναι πολύ συγκινητική» τόνισε ο Τιμ Μπάρτον.

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ