Κινηματογραφος

Ο «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον είναι μια σκοτεινή ταινία

Το καλό και το κακό διεκδικούν τη νύχτα στο αστικό τοπίο του ζοφερού Γκόθαμ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Κίτον και Τζακ Νίκολσον στην ταινία Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον

Τι Να Δω Σήμερα: “Batman” του Τιμ Μπάρτον- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ο Μπάτμαν είναι διαφορετικός και ίσως ο πιο συμπαθής από όλους τους σούπερ ήρωες (όχι μόνο της DC Comics) καθώς σε αντίθεση με όλους τους άλλους, ο ίδιος δεν διαθέτει κάποια υπερδύναμη, αλλά χρησιμοποιεί τις γήινες φυσικές και πνευματικές ικανότητές του, σε συνδυασμό με τα πολλά εξεζητημένα και υψηλής τεχνολογίας γκάτζετς-παιχνίδια του και τους απεριόριστους πόρους που διαθέτει. Σαν σήμερα 23/6 κάνει πρεμιέρα η ταινία που σύστησε ξανά τον σούπερ ήρωα με τον οποίο η πλειοψηφία θεατών και αναγνωστών μπορούν να ταυτιστούν. Σήμερα βλέπουμε ξανά τον «Μπάτμαν» του Τιμ Μπάρτον.

Ένα κύμα εγκλήματος και τρομοκρατίας που εξαπολύεται από τον ανεξέλεγκτο Τζόκερ (Τζακ Νίκολσον) σαρώνει την σκοτεινή πόλη του Γκόθαμ και ο μόνος που μπορεί να την υπερασπιστεί είναι προφανώς ο ηρωικός Μπάτμαν (Μάικλ Κίτον). Το καλό και το κακό διεκδικούν τη νύχτα στο αστικό τοπίο της ζοφερής πόλης, ίσως εκείνης με την πιο χαρακτηριστική και απόκοσμη ατμόσφαιρα στον κινηματογράφο, όπου το ρεαλιστικό συνυπάρχει με το μεταφυσικό χωρίς άλλες επεξηγήσεις, χάρις στο ξεχωριστό στιλ του Τιμ Μπάρτον.

Μια σκοτεινή ταινία με τόνους φιλμ νουάρ που ό,τι χάνει σε πλοκή και ενδιαφέρον το αναπληρώνει σε οπτικά και ηχητικά εφέ καθώς επίσης και σε κάποια επεξηγηματικά στοιχεία για την προέλευση της ιστορίας των δύο κεντρικών ηρώων και φυσικά, συστήνοντας στο σινεμά τον καλύτερο Τζόκερ που είδε ποτέ το πανί, που για πολλούς ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ο Τζακ Νίκολσον. Ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση και αμφισβήτηση βεβαίως, προερχόμενη από την εξαιρετική ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ το 2008 και φυσικά την πρόσφατα πολυσυζητημένη εκτέλεση του ρόλου από τον Χοακίν Φίνιξ το 2019. Υποσχόμαστε πως θα επανέλθουμε.

Η αφίσα της κινηματογραφικής ταινίας Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον

Ο «Μπάτμαν» είναι διαθέσιμος στο iTunes και το Netflix.

Batman (1989) Official Trailer #1 - Tim Burton Superhero Movie

Μπάτμαν (Batman)

Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο1989,Έγχρωμη

Δράσης / Περιπέτεια,95’

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον

Σενάριο: Μπομπ Κέιν, Σαμ Χαμ, Γουόρεν Σκάαρεν

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Τζακ Νίκολσον, Κιμ Μπάσιντζερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ