Κινηματογραφος

The Eyes of Tammy: H απίστευτη μεταμόρφωση της Jessica Chastain

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jessica-chastsein-tammy-faye.jpg
© Getty Images / Ideal Image - © searchlight

Στην ταινία «Τα μάτια της Τάμμυ» (The Eyes of Tammy) η Jessica Chastain υποδύεται μια εκκεντρική τηλεπερσόνα

Mετά από τέσσερις ώρες μακιγιάζ για κάθε μέρα γυρισμάτων, η Jessica Chastain μεταμορφώθηκε στην τηλευαγγελίστρια Tammy Faye, ηρωίδα της ταινίας «The Eyes of Tammy» που θα βγει τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες. Πρόκειται για ένα biopic που σκηνοθέτησε ο Michael Showalter γνωστός από τη μεγάλη επιτυχία «Τhe Big Sick» του 2017, το οποίο εστιάζει στην ερωτική ιστορία της Tammy Faye με τον σύζυγό της Jim Bakker και στην κοινή τους θρησκευτικο-μεντιατική επιχείρηση στις δεκαετίες 1970 και 1980. Οι Faye-Bakker, πασίγνωστοι στις ΗΠΑ, είχαν την τηλεοπτική εκπομπή «The PTL Club» (Praise The Lord) μέσω της οποίας έγιναν πλούσιοι, αλλά επίσης είχαν φιλανθρωπικό έργο και βοήθησαν πολλούς ασθενείς τους AIDS. H ταινία, όπως τα περισσότερο biopic, αφηγείται την άνοδο των Faye-Bakker και την πτώση τους μετά από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο κατά το οποίο ο Jim φέρεται να αγόρασε τη σιωπή μιας γυναίκας που τον κατηγορούσε για βιασμό.

tammy-faye.jpg
H τηλευαγγελίστρια Tammy Faye © J. Emilio Flores /Getty Images / Ideal Image

tammy-faye.jpg
H Jessica Chastain μεταμορφώθηκε στην τηλευαγγελίστρια Tammy Faye για την ταινία "The Eyes of Tammy"

Η Chastain υποδύεται μια άκρως γραφική προσωπικότητα που ξεκίνησε από την επαρχιακή Μινεσότα για να γίνει περιοδεύουσα ιερωμένη: η Faye κήρυσσε τον λόγο του θεού με συνοδεία ακορντεόν και χριστιανικών ασμάτων, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε σε επιτυχημένη τηλεπερσόνα της αμερικανικής τηλεόρασης. Από τη ζωή της Tammy Faye δεν έλειψαν οι περιπέτειες: διέσχισε την Αμερική, έχτισε στη Νότια Καρολίνα το χριστιανικό theme park «Heritage USA» το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Disneyworld, και αργότερα όταν παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της δημιοιύργησε ένα δημοφιλές κουκλοθέατρο. Δεν της έλειψαν ούτε τα δράματα ―ο Βakker κατέληξε στη φυλακή για απάτες και η ίδια ταλαιπωρήθηκε επί μια δεκαετία από καρκίνο προτού υποκύψει στην αρρώστια― αλλά η εικόνα που έχει μείνει στο αμερικανικό κοινό είναι εκείνη του glamour και μιας κάποιας εκκεντρικότητας. Αντίθετα από άλλους τηλευαγγελιστές, η Tammy Faye αποδεχόταν τα δικαιώματα των ΛΟΑΚ, μιλούσε με το κοινό για θέματα ταμπού (όπως η επιμήκυνση πέους!) και έδειξε συμπόνοια για τα θύματα του AIDS όταν η ευαγγελική εκκλησία μιλούσε για «θεϊκή τιμωρία».

THE EYES OF TAMMY FAYE | Official Trailer | Searchlight Pictures

Στην ταινία παίζουν επίσης ο Αndrew Garfield και ο Vincent D’Onofrio ενώ τη φωτογραφία έχει κάνει ο Mike Gioulakis, γνωστός από το «Under the Silver Lake» στο οποίο έπαιζε ο Garfield. Tο μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην περιοχή της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Jessica Chastain On Transforming Into Tammy Faye Bakker (Exclusive)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ