Κινηματογραφος

Poor Things: Ο Μαρκ Ράφαλο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Ο ηθοποιός εντάσσεται στο πρότζεκτ στο οποίοι ήδη γνωρίζουμε ότι θα συμμετάσχουν οι Έμμα Στόουν και Γουίλεμ Νταφόε

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Poor Things: Ο Μάρκ Ράφαλο προστίθεται στο καστ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο («Χαμένα Κορμιά, εκδόσεις Νεφέλη)

Λίγους μήνες μετά το βραβείο Χρυσής Σφαίρας που κέρδισε για τους ρόλους των Ντόμινικ και Τόμας στη μίνι δραματική σειρά «I Know This Much Is True», ο Μαρκ Ράφαλο θα συμμετάσχει στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και του στούντιο της Searchlight Pictures, «Poor Things».

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ιστότοπου Collider, ο ηθοποιός εντάσσεται στο καστ που ήδη αποτελείται από τους Έμμα Στόουν («Η Ευνοούμενη», «La La Land», «The Help» και Γουίλεμ ΝταφόεΟ Φάρος», «Ο Αντίχριστος», «Platoon». Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο ομότιτλο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Άλιστερ Γκρέι («Χαμένα Κορμιά» στα ελληνικά, εκδόσεις Νεφέλη) που κυκλοφόρησε το 1992. Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί ως μια «χιουμοριστική πολιτική αλληγορία» και «προκλητική μονομαχία μεταξύ των επιθυμιών των ανδρών και της ανεξαρτησίας των γυναικών».   

Η ιστορία ακολουθεί τη Μπέλα Μπάξτερ (Έμμα Στόουν), μια «ασταθή και απελευθερωμένη γυναίκα, μια θηλυκή Φρανκενστάιν». Η Μπέλα είναι ουσιαστικά η Βικτώρια Μπλέσινγκτον η οποία πνίγεται για να γλιτώσει από τον βίαιο σύζυγό της Σερ Όμπρεϊ Μπλέσινγκτον. Ωστόσο, ένας χειρουργός την επαναφέρει στη ζωή αφαιρώντας τον εγκέφαλο του εμβρύου που είχε στην κοιλιά και το τοποθετεί στο κρανίο της. Η Μπέλα έχει τώρα της νοητικές ικανότητες ενός παιδιού. Πολύ αργότερα και καθώς θα ωριμάζει και θα αρχίσει να αναπτύσσει κοινωνική συνείδηση, ο σύζυγός της θα την αναγνωρίσει ως Βικτώρια κι εκείνη θα προσπαθήσει να τον εκδικηθεί. Όσον αφορά τον Μάρκ Ράφαλο, αναμένουμε νέα για τον ρόλο που θα υποδυθεί. 

Για τη δημιουργία του πρότζεκτ, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται για ακόμα μια φορά με την Έμμα Στόουν και τον –υποψήφιο για Όσκαρ- σεναριογράφο της «Ευνοούμενης» Τόνι ΜακΝαμάρα ο οποίος θα επεξεργαστεί το μυθιστόρημα για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. 

Η παραγωγή της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος 2021 και θα προβληθεί στις αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στο 2022.