Κινηματογραφος

Νία Βαρντάλος: Επιβεβαιώνει την ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 3»

«Φυσικά έχουμε καλέσει όλους τους ηθοποιούς και προσπαθούμε να προσλάβουμε πολλούς ακόμα»

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Γάμος αλά Ελληνικά 3: Η Νία Βαρντάλος επιβεβαιώνει τη δημιουργία της ταινίας μέσα από ένα βίντεο στο Instagram - Τι είπε για τα γυρίσματα

Τον Δεκέμβριο του 2019 και κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό Closer Weekly, η Νία Βαρντάλος δήλωσε ότι σκεφτόταν τη δημιουργία μιας τρίτης ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά», χωρίς να δώσει κάποια επιπλέον πληροφορία.

Και τώρα η ίδια επιβεβαίωσε την είδηση μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram, την Τετάρτη. Όπως εξήγησε, υπάρχουν καλά νέα αλλά και άσχημα για τους θαυμαστές των ταινιών.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι για περισσότερο από ένα χρόνο προσπαθούμε να γυρίσουμε ένα σενάριο που έγραψα και ονομάζεται “Γάμος αλά Ελληνικά 3” (“My Big Fat Greek Wedding 3”). Και φυσικά, έχουμε καλέσει όλους τους ηθοποιούς (των δυο προηγούμενων φιλμ) και προσπαθούμε να προσλάβουμε πολλούς ακόμα», είπε η Καναδή ηθοποιός με ελληνική καταγωγή.

 

 

«Όμως αυτό που επίσης αληθεύει είναι το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε σε διαδικασία γυρισμάτων. Είμαστε μια ανεξάρτητη παραγωγή και προφανώς οι ανεξάρτητες ταινίες δεν μπορούν να ασφαλιστούν. Με την ευκαιρία, αν γνωρίζετε κάποιον ο οποίος θέλει να ασφαλίσει μια ανεξάρτητη ταινία, σας προσκαλούμε σε αυτό τον γάμο και μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα. Και παρόλο που θέλω να συνεχίσω με τα γυρίσματα, γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλές οικογένειες πασχίζουν να επιβιώσουν, άνθρωποι να ξαναβρούν τη δουλειά τους, χώρες κάνουν προσπάθειες να επανεκκινήσουν την οικονομία τους. Οπότε αυτό είναι ένα μικρό βήμα και ήθελα απλά να σας το εξηγήσω ώστε μερικοί από εσάς - αν και μου αρέσει ο ενθουσιασμός σας - να σταματήσουν ίσως να τηλεφωνούν στη μητέρα μου και να τη ρωτούν αν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ταινία. Ναι, ο καθένας θα μπορούσε να συμμετάσχει, απλά πρέπει να ασφαλιστούμε».

Στο τέλος του βίντεο, η Νία Βαρντάλος αποκαλύπτει στην ελληνική γλώσσα ότι τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Το 1997, η ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός πρωταγωνίστησε ως για έξι εβδομάδες στο θεατρικό έργο «Γάμος αλά Ελληνικά» που παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες. Υποδύθηκε την Τούλα, μια ανύπαντρη γυναίκα που η ελληνικής καταγωγής οικογένειά της, την πιέζει να παντρευτεί. Την παράσταση παρακολούθησαν –μεταξύ άλλων- ο Τομ Χανκς και η -επίσης ελληνικής καταγωγής σύζυγός του- Ρίτα Γουίλσον. Οι δυο τους ενθουσιάστηκαν και βοήθησαν στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου. Η πρώτη ταινία αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Τζόελ Ζούικ «Γάμος αλά Ελληνικά» κυκλοφόρησε στις αίθουσες του εξωτερικού στις 19 Απριλίου του 2002 και στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου του 2002. Το ανεξάρτητο φιλμ έλαβε θετικές κριτικές και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μετά την περιορισμένη διανομή του. Η δεύτερη ταινία, «Γάμος αλά Ελληνικά 2» σε σκηνοθεσία του Κερκ Τζόουνς και σενάριο της Νία Βαρντάλος, γυρίστηκε το 2015 στο Τορόντο και κυκλοφόρησε το 2016 στους κινηματογράφους.