Κινηματογραφος

6 blockbuster ταινίες που θα δούμε το 2021

Αν και το 2021 είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσουν ταινίες-διαμάντια

Χαρά Κιατίπη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταινίες που θα δούμε το 2021: Η Ράια & ο Τελευταίος Δράκος, Godzilla vs Kong, Mortal Kombat, Μαχητές των Δρόμων 9, Τζέιμς Μποντ, Ghostbusters: Afterlife

Ίσως από τα λίγα πράγματα που δεν εξάλειψε αυτή η καραντίνα είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε ταινίες μεγάλων παραγωγών με τους αγαπημένους μας ηθοποιούς. Μπορεί να μοιάζει αιωνιότητα η τελευταία φορά που πήγαμε στο σινεμά, ωστόσο η Warner Bros, η Disney και πολλές άλλες εταιρείες παραγωγής μάς κρατούν σε εγρήγορση κι αρχίζουν να κυκλοφορούν όλο και περισσότερες ταινίες στα δίκτυα της HBO Max και στο Disney Plus, αντίστοιχα.

Επιπλέον, πολλές ταινίες που αρχική ημερομηνία προβολής τους είχε οριστεί το 2020, τώρα το 2021 θα κάνουν πρεμιέρα στον κινηματογράφο με τους θεατές να αναμένουν ταινίες όπως «James Bond: No Time To Die», «Μαχητές των Δρόμων 9» και «GhostBusters: Afterlife». Επομένως, πρόκειται για μια χρονιά γεμάτη ταινίες εκ των οποίων 6 έχουν ξεχωρίσει και το κοινό ανυπομονεί να τις παρακολουθήσει.

«Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος»
Πρόκειται για την 59η παραγωγή της Walt Disney και είναι μια animated ταινία δράσης που σκηνοθετείται από τον βετεράνο της Disney Ντον Χολ (τελευταία σκηνοθέτησε τη «Moana») μαζί με τον νεαρό Κάρλο Λόπεζ Εστράδα (ο οποίος έκανε ντεμπούτο του σε ταινία μεγάλου μήκους με το «Blindspotting»). Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη φανταστική γη της Lumandra, δηλαδή στην νοτιοανατολική Ασία, όπου η Ράϊα, η οποία είναι πολεμίστρια, αναζητά τον τελευταίο δράκο που απέμεινε στον κόσμο και μέσα στην αναζήτηση αυτή δε θα σώσει απλά τον κόσμο, αλλά θα μάθει και την αξία της εμπιστοσύνης. Η Κέλι Μαρί Τραν που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την τριλογία του «Starwars: The Last Jedi» χαρίζει τη φωνή της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η Awkwafina θα ενσαρκώσει την Sisu, την ανόητη νεαρή και τελευταία δράκο του πλανήτη που μπορεί να μετατραπεί σε άνθρωπο. Η ταινία θα επενδύεται μουσικά από τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ, γνωστός για τις επιτυχίες του στο «Pretty Woman», «Space Jam» και «Σκοτεινός Ιππότης».

«Godzilla vs Kong»
Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί τη συνέχεια του «Godzilla: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» και του «Κονγκ: Η νήσος του κρανίου» (πρωταγωνιστής ο Τομ Χίντλεστον) και επί της ουσίας παρουσιάζει την αιματηρή κόντρα μεταξύ των δύο τεράτων στο σύμπαν της Monsters-Verse και ποιος από τους δύο θα κυριαρχήσει. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 υπήρχε η φημολογία ότι οι δύο ήρωες θα συνυπάρξουν σε ταινία, ενώ πολλοί από τους ανθρώπινους χαρακτήρες θα επιστρέψουν, συμπεριλαμβανομένων της Μίλι Μπόμπι Μπράουν και του Κάιλ Τσάντλερ που συνιστά έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες της πλοκής. Για ακόμη μια φορά ο Άνταμ Γουίνγκαρτ βρίσκεται στο σκηνοθετικό τιμόνι της Monsters-Verse και στο καστ προστίθενται ο Σουηδός Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και η Μεξικανή Έιζα Γκονζάλες. Τη μουσική επένδυση του έργου αναλαμβάνει ο Ολλανδός Junkie XL («Άνθρωπος από Ατσάλι» και «Μπάτμαν vs Σούπερμαν: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»), ο οποίος έχει συνεργαστεί σε πολλές παραγωγές με τον πολυβραβευμένο Χανς Τσίμμερ («Πειρατές της Καραϊβικής»).

«Mortal Kombat»
Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι γνώριμος σε πολλούς, αφού πρόκειται για τη γνωστή σειρά βιντεοπαιχνιδιών που πρωτοβγήκε το 1992. Αν και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να γίνει ταινία το 1997 «Mortal Kombat: Η εξόντωση» γνώρισε μεγάλη αποτυχία, τώρα φαίνεται, αντίθετα, ότι θα γνωρίσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία κι ανταπόκριση από το κοινό χάρη στην καθοδήγηση του παραγωγού Τζέιμς Γουάν που έχει στο ενεργητικό του παραγωγές όπως «Aquaman» και το «Κάλεσμα». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Λιούις Ταν ως Κόουλ Γιουνγκ και πολλοί άλλοι που θα υποδυθούν όλους τους παίκτες του θρυλικού video game, ενώ επίσης θα πρωταγωνιστήσει ο Ταντανόμπου Ασάνο ως Ρέιντεν, ο οποίος έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του ως Χόγκουν στο «Thor».

«Μαχητές των Δρόμων 9»
Με τις τρεις προηγούμενες ταινίες να εντάσσονται στις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών, οι «Μαχητές» επιστρέφουν με μια πολύ δυνατή ταινία στην κούρσα του κινηματογράφου. Με τη ζωή των ηρώων να κυλάει πολύ ήσυχα, ξαφνικά μέσα από μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων έρχονται αντιμέτωποι με τον πιο ικανό δολοφόνο και οδηγό που τυχαίνει να είναι αδελφός του Ντομ, τον οποίο υποδύεται εδώ και δύο δεκαετίες ο Βιν Ντίζελ. Ο διάσημος παλαιστής Τζον Σίνα υποδύεται τον αδελφό του προηγούμενου, τον Τζέικομπ, ενώ παράλληλα, στο πλευρό τους θα βρίσκονται η Μισέλ Ροντρίγκες στο ρόλο της Λέτι. Τέλος, εντυπωσιακή θα είναι και η επιστροφή του χαρακτήρα της Μία Τορέτο και όπως ειπώθηκε και στο τρέιλερ, «Η Δικαιοσύνη Έρχεται».

«Τζέιμς Μποντ: No Time To Die»
Η παραγωγή αυτή ξεκίνησε με σειρά από ευτράπελα, καθώς αποχώρησε ο αρχικός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, τραυματίστηκε ο Ντάνιελ Γκρεγκ και η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε την πρεμιέρα της ταινίες ήδη δύο φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για την πλοκή της ταινίας είναι απειροελάχιστες σε σύγκριση με τις παλιότερες, καθώς η μόνη λεπτομέρεια που γνωρίζουμε είναι ότι η αφετηρία του Μποντ βρίσκεται στην Τζαμάικα λίγο μετά τα γεγονότα του «Spectre». Τον βασικό εχθρό του άγγλου πράκτορα υποδύεται ο Ράμι Μάλεκ που εντυπωσίασε ως Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody». Ακόμη, η Άνα Ντε Άρμας θα εμφανιστεί στην ταινία μαζί με την Λεά Σεϊντού, Ρέιφ Φαινς και Ναόμι Χάρις. Πίσω από την κάμερα θα βρίσκεται πρώτη φορά αμερικανός σκηνοθέτης, ο Κάρι Φουκουνάγκα, ενώ στην ομάδα συγγραφής συμμετέχει και η Φιμπ Γουόλερ Μπριτζ, η οποία είναι η δημιουργός της πολύ επιτυχημένης μαύρης κωμωδίας «Fleabag».

«Ghostbusters: Afterlife»
Ποιος θα φανταζόταν ότι μετά από τριάντα δύο χρόνια θα επέστρεφαν οι ηθοποιοί και θα ολοκλήρωναν την τριλογία των ταινιών «Ghostbusters»; Η υπόθεση διαδραματίζεται δεκαετίες αργότερα μετά από την τρομοκρατία των ανταρτών που προέρχονται από τον κόσμο των πνευμάτων και ο σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν πραγματοποιεί την ολική επαναφορά του αρχικού καστ με ορισμένες δυνατές προσθήκες, όπως εκείνη του Πολ Ραντ, γνωστός σε όλους ως «Ant-Man» και με τους σεναριογράφους να υπόσχονται πως η συγκεκριμένη ταινία θα έχει μια διαφορετική αίσθηση από αυτή «των τεσσάρων τύπων που κυνηγούν φαντάσματα».