Κινηματογραφος

21 superhero ταινίες και σειρές για το 2021

Μέσα από τον κόσμο των κόμικς και τη φαντασία των δημιουργών, οι superhero ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έρχονται για να σώσουν τον πλανήτη.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zack Snyder’s Justice League
Zack Snyder’s Justice League

Από την Σκάρλετ Γιόχανσον σαν Black Widow μέχρι το director's cut του «Justice League» από τον Ζακ Σνάιντερ, 21 superhero ταινίες και σειρές για το 2021.

Αν και η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, το 2021 φαντάζει μία συναρπαστική κινηματογραφική και τηλεοπτική χρονιά, χωρίς τις αναβολές και τις καθυστερήσεις της προηγούμενης. Όλα τα μεγάλα στούντιο βγάζουν τα μεγάλα τους όπλα φέτος, αυτή τη φορά με σύμμαχο και τις streaming πλατφόρμες.  

Σας παρουσιάζουμε 21 υπερηρωικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά και ελπίζουμε να βρεθούν και στην πραγματικότητα τέτοιοι ήρωες για να σώσουν το δικό μας πλανήτη.

Ταινίες

Black Widow
Άλλη μία ταινία με μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία της λόγω της πανδημίας, η «Μαύρη Χήρα» της Marvel, με την Σκάρλετ Γιόχανσον, τελικά θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαΐου. Λίγο μετά τα τα γεγονότα της ταινίας «Captain America: Civil War» και πριν το «Avengers: Infinity War», η Νατάσα Ρομανόφ (Black Widow) έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της.

Marvel Studios' Black Widow | Official Trailer

Spider-Man 3
Ακόμα χωρίς επίσημο τίτλο, η συνέχεια του «Spider-Man: Far From Home» του 2019 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Αν και αργεί λίγο, αυτή θα είναι μεγαλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Spider-Man, με τον Τομ Χόλαντ στο ρόλο του «Άνθρωπου Αράχνη», μαζί με την Zendaya, Τζέιμι Φοξ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ίσως και την επιστροφή του Τόμπι Μαγκουάιρ, δηλαδή του «παλιού» Spider-Man.

Eternals

Marvel Studios' The Eternals | Official Trailer

Άλλο ένα φιλμ μέσα από το Marvel Cinematic Universe. Όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στην πρωταγωνίστρια, την φοβερή Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της υπερανθρώπου Thena της φυλής των Eternals. Αυτό από μόνο του αρκεί για να τραβήξει την ταινία προς την κορυφή. Για την ώρα, υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο, με την ελπίδα να έχουν ανοίξει τότε οι κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

The Suicide Squad
H πρώτη ταινία με την «Suicide Squad» της DC έκανε αίσθηση το 2016 και παρουσίασε στους θεατές μία νέα «φουρνιά» από υπερήρωες, αντιήρωες κα κακούς. Τον Αύγουστο κάνει πρεμιέρα το sequel, με την  ομάδα να στέλνεται σε ένα νησί-φυλακή, κάπου στη Νότια Αμερική, με σκοπό να σταματήσουν μία σειρά «σκοτεινών» πειραμάτων. Μάργκοτ  Ρόμπι σαν Harley Quinn, Ίντρις Έλμπα σαν Bloodsport, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζον Σίνα, Τζόελ Κίναμαν κ.α.

The Suicide Squad
Η Μάργκοτ Ρόμπι σαν Harley Quinn I The Suicide Squad


Zack Snyders Justice League

Zack Snyder's Justice League | Official Trailer | HBO Max

Κυκλοφορεί ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην streaming πλατφόρμα HBO Max στις 18 Μαρτίου και είναι η 4ωρη έκδοση της ταινίας «Justice League» του 2017, μέσα από τη ματιά και cut του σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ. Ο Σνάιντερ δεν ολοκλήρωσε την ταινία τότε γιατί είχε να αντιμετωπίσει το οικογενειακό δράμα της αυτοκτονίας της 20χρονης κόρης του. Έδωσε την επίβλεψη στον Τζος Γούιντον αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν την ταινία που είχε φανταστεί ο Ζακ Σνάιντερ. Είμαστε σίγουροι πως θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, με πρωταγωνιστές τον Batman, Superman, Joker (Τζάρεντ Λέτο) και Wonder Woman.

Venom: Let There Be Carnage
Την  ταινία του 2018, με τον «πολύ» Τομ Χάρντι, πολλοί εμίσησαν (ιδίως οι κριτικοί) αλλά αποδείχτηκε ένα τρομερό blockbuster με 900 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Με τόσα εισιτήρια γίνεται να μην επιστρέψει ο Τομ Χάρντι σαν Venom, ο σκοτεινός δηλαδή χαρακτήρας της Marvel Comics που γεννήθηκε μετά την ένωση εξωγήινου με άνθρωπο; Το καλοκαίρι στους κινηματογράφους.

Venom
Τομ Χάρντι Ι Venom


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Κάτι διαφορετικό που αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το καλοκαίρι.  Πρωταγωνιστής ο υπερήρωας Shang-Chi ή αλλιώς Master of Kung Fu που εμφανίζεται σε κόμικς της Marvel. Τον Shang-Chi ενσαρκώνει ο ηθοποιός Σίμου Λίου και είναι ο πρώτος ασιάτης πρωταγωνιστής –όπως και το υπόλοιπο cast- σε superhero ταινία της Marvel. Όταν οι υπερδυνάμεις συναντάνε τις πολεμικές τέχνες.

The Kings Man
Η τρίτη ταινία της πολύ επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών ταινιών περιπέτειας, βασισμένες με τη σειρά τους, στα κόμικς «Kingsman» της Icon-Marvel. Στη νέα prequel ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, βρίσκουμε τον Ρέιφ Φάινς να πρωταγωνιστεί σαν Δούκας της Οξφόρδης και μαθαίνουμε την ιστορία προέλευσης της ανεξάρτητης κατασκοπευτικής υπηρεσίας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Samaritan
Ένα αγόρι ψάχνει έναν υπερήρωα που όλοι θεωρούν νεκρό για περισσότερα από 20 χρόνια. Κρύβεται κάπου ή έχει αποκτήσει νέα ταυτότητα; Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε για την ώρα για το «Samaritan» αλλά μόνο που πρωταγωνιστεί ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε αυτό το υπερηρωικό θρίλερ, μας αρκεί. Κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου.

Samaritan
Samaritan

Black Adam
Τέλος της χρονιάς παραδοσιακά κυκλοφορούν τα μεγαλύτερα blockbuster και το «Black Adam» έχει ένα μεγάλο ατού. Πρωταγωνιστή  τον Ντουέιν "The Rock" Τζόνσον, τον ηθοποιό που ότι πιάνει γίνεται χρυσός, το μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ. O Black Adam είναι ένας αντιήρωας της DC, για άλλους ένας σούπερ-κακός, ένας σκλάβος που επαναστάτησε πριν 5000 χρόνια και αποδίδει δικαιοσύνη με τον δικό του τρόπο.

Mortal Kombat
Όλοι όσοι μεγαλώσαμε στα 90s είχαμε ξοδέψει άπειρες ώρες (και κέρματα) παίζοντας το υπερβίαιο fantasy video game πολεμικών τεχνών «Mortal Kombat». Μετά από δύο –αρκετά καλές- ταινίες στα μέσα εκείνης της δεκαετίας, το «Mortal Kombat» επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στις 16 Απρίλιου, ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και μέσω streaming στο HBO Max. Πόσο επίκαιρο και φρέσκο μπορεί να είναι το «Mortal Kombat» το 2021;

Mortal Kombat
Mortal Kombat

Major Grom: Plague Doctor
Μία superhero ταινία από τη Ρωσία αποτελεί είδηση, πόσο μάλλον για μία παραγωγή που αν κρίνουμε από το τρέιλερ φαντάζει πολύ προσεγμένη. Αλλά πολλές φορές τα τρέιλερ δεν λένε την αλήθεια. Βασισμένο στα ομώνυμα κόμικς της Bubble Comics, ελπίζουμε όλοι πως ο αστυνομικός επιθεωρητής Igor Grom, με έφεση στις πολεμικές τέχνες και στο «ξύλο», θα κάνει πολλά μάτια να γυρίσουν και προς άλλες αγορές και χώρες.

Τηλεοπτικές Σειρές

The Flash
Η 7η σεζόν της σειράς του δικτύου CW και της DC Comics με πρωταγωνιστή τον υπερήρωα Flash που έχει τη δύναμη της σούπερ ταχύτητας κάνει πρεμιέρα στα τέλη του μήνα. Μία από τις μακροβιότερες σειρές του franchise Arrowverse (που περιλαμβάνει σειρές όπως Arrow, Legends of Tomorrow κ.α.), ο Flash βρίσκεται για άλλη μία φορά μπροστά σε νέους κινδύνους.

The Flash
The Flash


Superman & Lois
Η πρώτη σεζόν της νέας σειράς μέσα από το Arrowverse βρίσκει τον Clark Kent / Superman και την Lois Lane να μεγαλώνουν δύο μικρά παιδιά, προσπαθώντας να κρατήσουν τις ταυτότητές τους κρυφές και παράλληλα να σώσουν τον κόσμο. Τι είναι πιο δύσκολο; Από τις 23 Φεβρουαρίου στο CW.

​Superman & Lois
​Superman & Lois

The Sandman
Μέσα στο 2021 θα δούμε τη νέα σειρά του Netflix που βασίζεται στo υπέροχο βιβλίο κόμικ του Βρετανού συγγραφέα Νιλ Γκέιμαν και της DC Comics. Δύσκολο εγχείρημα να μεταφέρεις στην οθόνη τον φανταστικό και ονειρικό κόσμο που «κέντησε» ο Γκέιμαν, με τον Τομ Στάριτζ να πρωταγωνιστεί σαν Μορφέας, ο Άρχοντας των Ονείρων.

The Falcon and the Winter Soldier
Στις 19 Μαρτίου κυκλοφορεί τελικά, μετά από σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρησης λόγω της πανδημίας, μία από τις πιο πολυδάπανες μίνι σειρές της Marvel και της Disney+. H σειρά ακολουθεί γεγονότα της ταινίας «Avengers: Endgame», με τον Falcon (Άντονι Μακί) να συνεργάζεται με τον Winter Soldier (Σεμπάστιαν Σταν) για να σώσουν τον πλανήτη από ένα επικίνδυνο γκρουπ κακών.

The Falcon and the Winter Soldier
The Falcon and the Winter Soldier

Η Ακαδημία της Ομπρέλας
Όταν ξανασυναντιούνται λόγω του θανάτου του πατέρα τους, αδέρφια με υπερδυνάμεις αποκαλύπτουν οικογενειακά μυστικά και μια απειλή που κρέμεται πάνω από την ανθρωπότητα. Το μεγάλο sleeper hit του Netflix. Όσοι δεν το έχετε δει ακόμα και σας αρέσουν οι superhero σειρές, σπεύσατε. Η τρίτη σεζόν έρχεται κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Η Ακαδημία της Ομπρέλας
Η Ακαδημία της Ομπρέλας

The Boys
Ίσως η καλύτερη superhero σειρά αυτή τη στιγμή, τα «χώνει» ευθέως σε αυτούς τους υπερήρωες, σχεδόν σελέμπριτι, που εκμεταλλεύονται τη θέση και ισχύ τους. Μία ομάδα έρχεται για να τους ξεσκεπάσει αλλά δεν τα βάζεις εύκολα με το σύστημα. Μία παραγωγή της Amazon, ίσως μέσα στο 2021 δούμε και μία spin-off σειρά, παράλληλα με την τρίτη σεζόν.

The Boys
The Boys


Hawkeye
Άλλος ένας τίτλος της Marvel γύρω από τους Avengers, αυτή τη φορά στη μορφή μιας μίνι σειράς. Δεν έχουν όλοι τη δυναμική για μία κινηματογραφική ταινία. Μάστερ τοξότης, μέλος των Avengers και S.H.I.E.L.D., η σειρά θα ακολουθήσει τον Hawkeye (Τζέρεμι Ρένερ) την εποχή που ήταν Ronin, δηλαδή ένας μοναχικός μαχητής. Στο πλάι του η Χάιλι Στάινφιλντ («Αληθινό Θράσος») σαν Kate Bishop.

Loki
Χρειαζόμαστε σειρά με πρωταγωνιστή τον θετό αδερφό του Thor, τον Loki; Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν οι ιθύνοντες του Disney+ και έτσι ο θεός του χάους και της απάτης έρχεται με μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων τον Μάιο. Πρωταγωνιστής ο πραγματικά εξαιρετικός Τομ Χίντλστον που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες «Avengers» και «Thor».

WandaVision
Η σειρά «WandaVision» αποδεικνύεται σαν μία από τις μεγάλες φετινές επιτυχίες της Marvel και της Disney+. Άλλοι την λατρεύουν, άλλοι όχι, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Και εδώ, τα πάντα συμβαίνουν μετά τα γεγονότα της ταινίας «Avengers: Endgame» (2019), με τους πρωταγωνιστές-υπερήρωες Wanda Maximoff και Vision να βρίσκονται  παγιδευμένοι μέσα σε μία… τηλεοπτική σαπουνόπερα.

WandaVision
WandaVision

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ